Protekciósok, milyen érzés, hogy elveszitek másoktól az esélyt, pedig lehet, hogy jobb szakember?
Ilyen a világ..Egyébként tedd a kezed a szívedre és mond azt,hogy te lennél vezető beosztásban nem a gyerekednek,rokonodnak vagy esetleg jó barátaidnak adnál előbb állást..vagyis protekcióval válogatnál te is embereket,és nem a tudásuk alapján!!
Ezért én semmi kivetnivalót nem találok abban ha valaki protekcióval kerül be egy munkahelyre...
Én is hamarosan nyitok egy magyar cukrászdát Angliában..Igaz még nincs álláshirdetés(augusztusban nyílik),de már én kerestem fel 2 embert akiknek felajánlottam a munkát..Ez is protekció...de tudom,hogy ők ketten megbízhatóak...ennyi..
Azt nem tartom protekciónak, ha valaki ért is ahhoz, amire felkérik, és már bizonyított máshol. Az nem ugyanaz, mint hogy valaki azért jut be valahova, mert főnök kicsi fia, de dunsztja sincs arról, hova csöppent és mi lenne a dolga... stb.
Egyébként meg az álláskeresőkkel szemben megalázónak tartom, hogy kötelező meghirdetni minden megüresedett helyet vagy új állást. Nem hiszem, hogy kevesebb VALÓS állást hirdetnének meg, ha ezen változtatnának, de kevesebb lenne a valótlan hirdetés, nem kéne fölösleges köröket futni egy álláskeresőnek, mert biztos lenne abban, hogy valós állásra jelentkezik, valós interjúra megy el, és nem olyanra, amit már hetekkel a meghirdetése előtt betöltöttek.
tegnap 01:44 vagyok..
Én írtam,hogy cukrászdát nyitok augusztusban..
Azt,hogy én előre szóltam két barátomnak,és felajánlottam nekik a munkát,ez is protekció..A 2 lány nem cukrász szakmabeli,sőt messze vannak tőle..Nem tudnak egy szót sem angolul.Azért vettem fel őket,mert évekkel ezelőtt otthon együtt dolgoztam velük egy nyomdában.Sokat segítettek,és már akkor is észrevettem,hogy nemcsak a szájuk hanem a kezük is jár ha dolgozni kell..Soha nem panaszkodtak a túlóra miatt,és tényleg keményen dolgoztak..
Nekem olyan emberek kellenek akiknek ha jó fizetést adok,biztostok állandó bejelentett munkát nekik,és ha kell segítek a szállásukban is,de cserébe elvárom,hogy dolgozzanak..Sok emberrel dolgoztam már együtt,és sokan akik értettek a szakmájukhoz,mert az volt a végzettségük semmit nem értek...Volt olyan kollégám aki diplomát végzett,és haszontalan munkaerő volt)pedig szakmabeli)mint az akinek csak szakmunkás végzése volt..
Szóval nem biztos,hogy egy protekciós kevesebbet érne...
Molnár László29 nevű felhasználónak
Ha ezért akarod az országot elhagyni mert Otthon protekció van, akkor jobb ha el sem indulsz. A világon mindenütt van, még jobban mint otthon.
New Yorkban élek, egy olyan kis cégnél dolgozom, ahol nagyjából 60 ember dolgozik. Ebből legalább 25 ember családtag, jó barát, vagy bármilyen más rokon. Olyan ember dirigál, aki csak a főnök fia, jóformán semmit nem tud. Havonta 5-6 alkalommal bejön bár papíron minden nap dolgozik, és ha bent van akkor is csinálja a nagy semmit. Tudnék mesélni, hogy mik történnek itt.. Bár én nem panaszkodom mert elvagyok, de ha azért hagytam volna el Magyarországot mert korrupt, és protekció van, akkor otthon maradhattam volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!