Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Aki dolgozott/dolgozik külföld...

Aki dolgozott/dolgozik külföldön tudna valami segítséget adni nekem?

Figyelt kérdés
Közvetítőnél nem szeretnék próbálkozni. A barátommal szeretnénk nyáron kimenni valahová ( angol nyelvű területre ) de eddig senki nem tudott segíteni. Ha valaki tudna valami munkát ( takarítás, mosogatás, felszolgálás, stb. ) az kérem írjon akár ide akár privátot. Köszönöm.
2010. márc. 11. 11:50
 1/9 A kérdező kommentje:
Tudom hogy ismeretlentől ilyet kérni... valószínűleg senki nem fog segíteni. de már szinte ez az utolsó reményem.
2010. márc. 11. 12:04
 2/9 anonim válasza:
Ezt én is kérdezném segitőkész emberektől, de valószinü hogy nem kapunk választ. Sajnálom.
2010. márc. 13. 13:08
 3/9 anonim ***** válasza:
56%

Mivel annyira elkeseredettnek látszol, adok egy tippet. Nem külföldi munkavállalásnál, de segített.

Menj fel a kétes hírű iWiW-re - attól, hogy én regisztráltam, attól még annak tartom -, és keress abban az országban, abban a városban egy korod beli valakit. Ha "bőbeszédű" a foglalkozását és a munkaterületet is megadja az adatlapján. Írd meg a kívánságodat, hátha szerencséd lesz, és egy jóindulatú, jószívűre bukkantál rá, aki ha nem is tud elhelyezni, beajánlani, további tippet adhat.

Az én történetem nagyon hosszú és bonyolult, de egy így elindított szívesség-kérés alapján találtam meg 20 év után egykori osztálytársnőmet, Kanadában.

2010. márc. 13. 22:09
 4/9 anonim ***** válasza:

tegnap 22:09...

Ne haragudj,hogy ezt mondom,de a magyarok nagy része nem arról híres,hogy ismeretlenül segít másoknak munkát keresni...A kérdező meg fogja kapni azt is majd(ha esetleg valaki fog neki írni)hogy "én is magam szereztem a munkát,te csináld egyedül" Én Angliában élek lassan 5 éve.Sok embernek segítettem már.Volt akinek tudtam tippet adni,hogy milyen munkahelyre adja be a jelentkezését,volt akinek szállást adtam ideiglenesen,hogy tudjon helyben munkát keresni,és sok-sok infót írtam ha kértek...Az 5 év alatt az egyik kezemen megtudom számolni hányan köszönték meg!!Pedig a "köszönöm" szó pénzbe sem kerül,és soha nem kértem semmit cserébe..Mindig az volt bennem,hogy nehéz egyedül az ismeretlenbe elindulni,és mindenkinek jól jöhet bármi segítség..(meg persze hiszek abban,hogy egyszer ha szükségem lesz én is visszakapom a segítséget..)De nem így lett.

Én pont az iwiwen kértem segítséget,hogy egy adott angliai városkában kell a páromnak a vizsgáit elvégeznie.És csak annyit kértem,hogy aki abban a városban lakik(persze én is kikerestem ,hogy ki lakik ott,és azoknak írtam)szóval a páromnak 1 hetes vizsga időszaka lenne egy kisvárosban.Mivel a város a m lakóhelyünktől messze van,így nem ismerjük,ha lehet valaki írja már meg,hogy milyen olcsó motelek vannak ahová el tudna menni..Csak címet kértem semmi mást..Legalább 20 embernek írtam.Ebből összesen 2 ember írt.Az egyik kismama volt,és ő is csak 5 csillagos szállodát mondott:( A másik már hasznosabb segítség volt,de ő sem tudott konkrét szálláslehetőséget mondani.Ha egy ilyen egyszerű segítségnél nem segítünk egymásnak,akkor miből gondoljátok,hogy bárki is ír a kérdezőnek,hogy "gyere itt van meló,és szállás"..Ez nem fog menni..

Én 5 év után ott tartok,hogy elkeseredtem a magyarok rosszindulata,közömbössége miatt,így egyre kevesebb segítséget adok...

Megjegyzés: Egyébként sok magyar aki kint él ha meghallja a magyar beszédet,és az illetők ismeretlenek,inkább meg sem szólal,hogy nehogy észrevegyék,hogy ő is magyar...Ennyit a magyarok összetartásáról..

37/N

2010. márc. 14. 01:33
 5/9 A kérdező kommentje:

utolsó, Anglia ... pont oda készültünk :P :)) szerencsés vagy.

utolsó előtti köszönöm megpróbálom.

2010. márc. 14. 07:28
 6/9 anonim ***** válasza:

ma 01:33 vagyok...

Egy jó tanács! Ha tudsz kommunikálni angolul,és érted mit mondanak neked,akkor nem kell ügynökség,sem segítség neked.Akkor csak egy kis talpraesettség/bátorság kell..

Ha a jó angol nyelvtudásod mellé egy jó szakmád is van akkor tényleg van lehetőséged munkát találni,és fogsz is..

Csak arra kell figyelned,hogy kezdésnél legyen nálad annyi pénz,hogy előre kitudj fizetni 3 heti kauciót a szobára(ezt mindig elkérik,még akkor is ha ügynökségen keresztül jössz ki),és legyen még pénz ennivalóra..Persze kalkuláld bele azt is,hogy lehet,hogy 1 hónapig semmi melód nem lesz...

HA nincs angol tudásod akkor ne gyere ki,inkább feküdj rá a nyelvre és tanulj!!!

Itt kint senkit nem fog érdekelni,hogy a szakközépiskolában nyelvvizsgát tettél.(nagyon sok olyan ismerősöm van akik avval jöttek ki,hogy nyelvvizsgájuk van,és legalább 1 hónapig köpni-nyelni sem tudtak)Az érettségid semmit sem ér!Ezeket nem árt tudnod...

Ja és még valamit..Ha mégis ügynökségeken keresztül próbálkozol,legyél nagyon óvatos..Például ha azért elkérnek pénzt tőled,hogy "a munkakereséshez hivatalos papírok intézése pénzbe kerül" akkor ő már át fog vágni...

Minden írat vagy papír ami kell ,hogy dolgozni tudj INGYEN van...csak tudni kell,hogy hol lehet igényelni,utána járni..

sok szerencsét

2010. márc. 14. 17:30
 7/9 A kérdező kommentje:
Én alapszinten vagyok angolból mert eddig németet tanultam, a barátom középszinten. de persze ha lenne valami meló jobban ráfeküdnénk a tanulására... ügynökségnél semmiképp nem próbálkoznánk sok rosszat hallani róluk. Így meg látatlanba nem megyünk ki, csak akkor indulnánk el ha lenne valami biztos munka. de eddig nem nagyon tud/akar segíteni senki sajnos. És itthon meg nem fogunk boldogulni. Dehát majd lesz valahogy.
2010. márc. 14. 17:43
 8/9 anonim ***** válasza:

ma 17:30-es vagyis megint én vagyok..

Alap angol tudással nem fogsz munkát kapni...A párodnak a középszintű tudás miben felel meg???Mert ha nem érti mit mondanak neki,vagy nem tud beszélni,akkor neki is kevés esélye van..A lényeg,hogy tudjatok kommunikálni...Tapasztalatból beszélek.

Ha a párod jól tud angolul ,és van valami jó szakmája akkor először csak ő jöjjön ki,és próbálja meg..Ha neki sikerül,és kibírtok pár hónap távolságot,addigra ő összerak annyi pénzt,hogy nagyobb szobát,esetleg egy stúdiólakást béreljen,és mehetnél te is..Addig te tanulhatnád a nyelvet szorgalmasan...Ez azért is jó,mert ha kimész,és nem kapnál egyből melót,akkor sincs baj,mert szűkösen de addig is ellennétek a párod fizetéséből..Mi is így csináltuk..Én csak 8 hónappal később mentem a párom után(igaz semmi angol tudással)

De nyelvtudás nélkül tényleg esélyed sem lenne munkára...

A másik jó tanács(nem kell elfogadni,de hátha érdekel)

Itt kint Angliában egymás mellett vannak az munkaügynökségi irodák...Ha a párod azt mondja ő igenis tud kommunikálni,és érti is,persze van talpraesettség is,akkor jöjjön ki,és nem kell mást tennie,mint hogy az ügynökségeket nap mint nap végig járja a CV-vel,és kér munkát..Vannak sofőr,szakács,konyhai kisegítő állások.Van pizzafutár állás,sőt a mekiben is mindig van meló...Csak utána járás,talpraesettség,és angol nyelvtudás kell...

2010. márc. 14. 20:01
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a tanácsaidat, remélem seikerülni fog találni valamit.
2010. márc. 15. 10:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!