CNC esztergályosnak érdemes tanulni?
Figyelt kérdés
azt hallottam hogy jól lehet vele keresni de mennyi idő után?2008. szept. 7. 22:01
1/6 anonim válasza:
Én is hallottam, hogy jól lehet keresni egy ilyen végzettséggel, de konkrét számokat nem tudok. Ha önállóan tudsz dolgozni, akkor már pályakezdőként is magas lehet a fizu. A magas fizetést leginkább az generálja, hogy jó esztergályosból országos hiány van. Én most végeztem a BME-n és az egyik tanárom mondta, hogy a Zrinyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen (igen, jól írtam :-) ) van nagyon jó esztergályos képzés és a végzős diákok mindegyike úgy hagyja el az iskolát, hogy már van munkája. Szóval, ha úgy érzed, hogy szívesen csinálnád, akkor nagyon ajánlom. Egyébként esztergályosként külföldön is elég jól ellehet helyezkedni.
2/6 Evil válasza:
300-400eft a kezdő fizu.ha jól tudom akkor 2 éves a tanfolyam.
3/6 anonim válasza:
Mindenképpen érdemes. Én egy energetikai gépgyártással foglalkozó cégnél dolgozom, és borzasztóan megszenvedjük, hogy kevés cnc esztergályosunk van. Abszolút hiányszakma, nagyon magas ( magyar átlaghoz képest) fizetéssel. Csak sajnos én lánynak születtem:(
4/6 anonim válasza:
Szia! Egy amerikai cég személyügyén dolgozom, én foglalkozom a munkaerőfelvétellel. Az előttem szóló túlzott,hogy 3-400ezret lehet keresni, de nem rossz a kezdő fizu sem. Mi sem találunk soha szakembert, mindenképpen végezd el a sulit!
5/6 anonim válasza:
A férjem munkahelyén nettó 800-1000 Ft között mozog a CNCsek órabére. És ha egy lelép hetekig hirdetnek, mire találnak valakit. Ja, és vidéken dolgozik, ahol nincsenek is túlfizetve.
6/6 anonim válasza:
Tanulni érdemes, de az én férjem 36 év szakmai tapasztalattal, esztergályos szakmunkásbizonyítvánnyal és CNC megmunkálógép kezelői tanfolyammal folyamatos 3 műszakban szűk nettó 120 ezret keres, koszos büdös elavult ócska gyárban, itt Magyarország középső részén levő iparvárosban. Elkeserítő, lépni nem tud, hová menjen 50 évesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!