Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen állásokra lehet jelentk...

Milyen állásokra lehet jelentkezni felsőfokú angol nyelvtudással? Ami jól is fizet?

Figyelt kérdés
Jelenleg Angliában élek, de szeretnék hazamenni. Egy BA bölcsészdiplomám van, amiből tuti, hogy nem fogok meggazdagodni, ezért a nyelvtudásra szeretnék alapozni. Hamarosan meglesz a felsőfokú papírom (Cambridge) angolból. Most németül szeretnék megtanulni legalább középfokon. Nagyon vonzanak a nyelvek, az utazás, a nemzetközi kapcsolatok, társadalmi problémák, és még jópár dolog. Ha ezeket összegyúrom, ki lehet belőle eszelni valami okosat a jövőmre nézve? Milyen állásokat érdemes keresgélnem, ha hazamegyek?
2015. aug. 26. 03:23
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
89%

"Minden irónia és gúny nélkül mondom, hogy akkor lehet, hogy én dolgozom kivételes helyen"

Máshol is ez van, nem csak nálatok. Egyszerűen valamiért itt a gyk-n örökké ez megy, hogy angol-német tudás az sz.rt se ér. A valóságban meg bizony egész jó állásokat összeszednek azok akik jól beszélnek angolul és/vagy németül. Mert egyáltalán nincs belőlük olyan hú de rengeteg.

És sok munkához a nyelvtudáson kívül nem sok extra kell. Egy kis excel használat vagy valamilyen céges progi használata meg egyéb apróságok amiket viszonylag hamar meg lehet tanulni a cégnél. Feltéve, hogy a szükséges nyelvtudás már ugye megvan, mert azt megszerezni azért hosszabb idő.

Ez a táplálékláncos példa is úgy hülyeség ahogy van. Kiváló mérnökökkel találkoztam már akik eléggé nyögvenyelősen, törve beszélik az angolt és hát b.romira nem a tápláléklánc alján vannak. És lehet, hogy csak konyhanyelven tudnak angolul beszélni, de a külföldi kollegák mégis megértik és figyelnek rá.

2015. aug. 28. 01:47
 12/17 anonim ***** válasza:
52%

Kérdező ne dőlj be azoknak, akik szerint angol német nyelvvel lehet boldogulni. Én másfél évig voltam közfoglalkoztatott/munkanélküli felsőfokú angol és német tudással ennyire lehet jól elhelyezkedni vele.

Hiába hazudják itt egyesek nem ér igazán semmit. Akinek van valakije valahol és egy érettségivel betolják a céghez arra később ráfogják, hogy a nyelvtudása miatt pedig francokat.

Ne gyere haza! Így semmiképp ne!

2015. aug. 28. 06:51
 13/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat....egyelőre még gondolkodom akkor, itt maradok 1-2 évet, próbálom minél erősebb szintre hozni az angolt és megtanulni a németet(vagy franciát, az is érdekel). Az jutott eszembe, hogyha sikerül elérnem mindkét nyelven a megfelelő szintet, akkor hazamennék és elvégezném a tolmács mesterképzést. Ez olyan munka lenne, amit tényleg szívesen csinálnék, és nem is keresnék rosszul. Az egyetlen bibi, hogy képes vagyok e elérni az ehhez szükséges nyelvi szintet... ha mégsem, akkor vajon merre tovább.... Mondjuk, ha már itt maradok még 2 évig, utána bármilyen mesterképzést elvégezhetek itt is ingyen, még rövidebb idő alatt, mint otthon. Tényleg köszi a válaszokat, és ha van még bármi, várom szívesen.
2015. aug. 28. 15:11
 14/17 anonim ***** válasza:

" Én másfél évig voltam

közfoglalkoztatott/munkanélküli

felsőfokú angol és német tudással

ennyire lehet jól elhelyezkedni vele."

Ha nem tudod eladni magad akkor lehet neked barmilyen vegzettseged és akarhany nyelven beszelhetsz.

Keresni kell aktivan a munkat, olyan helyre kell koltozni ahol megfizetnek stb stb.

Érdekes, hogy sokan telesirjak gyk-t, hogy diplomas, nyelvet jol beszelo közmunkasok tömegeit látják. Én pedig saját szememmel azt látom, hogy még videki, kepzetlen, 50 feletti emberek is talalnak maguknak legalabb minimalbéres állást. Természetesen az is nagyon kevés de közmunkanal több.

2015. aug. 29. 03:38
 15/17 anonim ***** válasza:

"Ha nem tudod eladni magad akkor lehet neked barmilyen vegzettseged és akarhany nyelven beszelhetsz.

Keresni kell aktivan a munkat, olyan helyre kell koltozni ahol megfizetnek stb stb."

Épp erről beszélek, hogy ismeretség, sógor-koma-jóbarát gyereke legyél és akkor rögtön kiderül, hogy milyen sokat is számít a nyelvtudás. Akkor rögtön felvesznek mert kell a felsőfokú nyelvtudásod.

Megértem, hogy véded a nyelvtudás sokat ér mentalitást ha te is ilyen módon szereztél állást, de attól amiben hiszel még hazugság marad.

Nyelvtudással állást, olyat ami még jól is fizet nem lehet találni.

2015. aug. 29. 13:41
 16/17 anonim ***** válasza:

Tudom, régi kérdés, de itt gyk-n mindig tanul vmit az ember. Most pl. megtanulhattuk, h szinte semmit nem ér a felsőfokú nyelvtudás.

Lehet, hogy ma már nem garancia a biztos, jól fizető munkára, de még mindig kevesen beszélnek igazán jól angolul és németül. Sőt némelyik közoktatásban oktató angoltanár tudása is hagy némi kívánnivalót maga után.

Főleg h a kérdező Angliában él(t).

márc. 25. 12:22
 17/17 anonim ***** válasza:
16! Örülök, hogy belátod! Egyik barátom anyanyelvi angol, közép német nyelvtudassal, diplomával (igaz bölcsész) nem talál munkát négy hónapja. Vagyis mehetne mekibe, de annál többet szeretne.
márc. 29. 12:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!