Ideiglenes szerződés esetén mi a juttatásbeli különbség, ha én hagyom ott a munkahelyet vagy ők rúgnak ki?
De ha olyan törvényellenes dolgot csinálnak, csináltatnak veled, vagy nem fizetnek ki, nem jelentenek be, ami miatt rendkívüli felmondást adhatsz be, tehát nyomós okod van nem folytatni a munkát, azt mindenképp írásban, indokolva, tértivevénnyel, ajánlva tett, hogy bizonyítható nyoma legyen.
Az elsőző voltam.
Ez így nem világos.
Ideiglenes szerződés = ?????
Határozott idejű, akkor kb. igaz, amit az első írt.
Ha próbaidő, akkor más a helyzet.
Ha tényleg ideiglenes, akkor törvénysértő.
Pontosabban?
Közös megegyezéssel próbáld meg felbontani a határozott idejű szerződésed. Ha nem tudtok megegyezni a munkáltatóval, akkor tényleg rádverheti a költségeit.
Első voltam.
Azért azt szívesen megnézném, hogy mi ez a 3 havonkénti hosszabbítás? Ehhez nagyon komoly indok kell!
Lehet hogy ők is megfoghatók?
Kedves utolsó válaszoló.
Tudomásom szerint a határozott idejű szerződés teljesen szabályosan 5 alkalommal hosszabbítható meg. Ez után automatikusan határozatlan idejűvé válik.
Akkor is határozatlanná válik, ha a munkáltató tudtával a lejáratot követő nap is munkát végzel, és nem történik meg a leszámolási papírok kiadása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!