Most akkor mi az igazság a segélyeket illetően?
339 napot dolgoztam a munkahelyemen, majd leépítés miatt elbocsájtottak. Teljes állásban dolgoztam, van hallgatói jogviszonyom, de már csak az államvizsga miatt.
Ilyen esetben jár nekem valamilyen segély vagy támogatás? Mert már mindenki mást mond, az interneten is mást mondanak, a munkahelyemen is, a munkaügyiben meg azt mondták, hogy nincsen semmilyen járadék, csak a munkanélküli ami 365 nap után jár. De hát pl itt van feketén-fehéren, hogy 200 nap után is jár segély: [link]
Most akkor mi az igazság?
A hivatalokban szarnak az ember fejére, 2 szót nem képesek kinyögni, annyira köcsögök, pedig az adóból kapják a pénzt.
Tisztelet a kivételekkel, mert van olyan is.
Tehát, van munkanélküli járadék és van a segíly.
Elsőnek a járadékot kapod, azt hiszem olyan 3 hónapig most már.
Utána igényelheted a segílyt, de az azzal járhat, hogy behívnak közmunkára, ezzel számolj.
És ez is ott van feketén-fehéren a lap tetején:
Publikálta: Csomai Noémi, 2011. 04. 21. 09:02
Az aktuális törvényt pedig itt találod:
Álláskeresési járadék van: (többek között) minimum 360 munkaviszonyos nap kell hozzá az elmúlt 3 évben
Ha nappalis hallgatói jogviszonyod van, akkor meg nem jár semmi, bármennyi munkaviszonyod van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!