Meddig számítok pályakezdőnek?
23 éves vagyok és 2 éves munkaviszonyom van. Januárban fogom kapni a 3. évtől járó fizuemelést- ami a függőleges oszlopban egy ugrást jelent.
Csak azért érdekel, mert a munkahelyen többnyire 40-50-60+-osok vannak és sokszor szekálnak azzal, hogy ez a 2 év semmi. Abba bele se gondolnak, hogy ők meg 2x-3x idősebbek mint én, jó hogy több tapasztalatuk van és többet láttak mint én. Vagy ezt koromból kifolyólag mindig meg fogom kapni?
Erre többféle választ lehet adni, attól függ, hogy milyen szempontból nézzük.
A foglalkoztatási kedvezmények szempontjából jelenleg a 180nap munkaviszonnyal nem rendelkezők számítanak pályakezdőnek.
A kollégáid pedig 20-30 évvel idősebbek nálad, az ő szemükben nem attól leszel pályakezdő, hogy megfelelsz vagy nem felelsz meg a törvényi feltételeknek, hanem mindig azt fogják látni, hogy te vagy a fiatal a csapatban. Sajnos, ha nem kezd fiatalodni a csapat, és a többiek ilyen mentalitásúak, akkor 30 évesen 9 év munkatapasztalattal is pályakezdőzni fognak.
Egyébként szerintem 2 év munkaviszonnyal már nem számítasz pályakezdőnek, azzal együtt, hogy 2 év még nem a világ, nem vagy öreg tapasztalt róka sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!