Felsőfokú némettel felsőfokú angollal gépészmérnöki alapdiplomával 1,5 év gyakorlattal mekkora bérigény reális?
el vagy tévedve, és túl sokat vársz, pedig még nem tudod, mire számíthatsz.
mindenki ezt hiszi a saját szakmájáról.
amíg meg nem tapasztalja...
nem a tevásra írtam a 90 ezret.
de elvállalta a srác, mert mint írtam, egyelőre nincs más.
gyakornok is elvállalja, nem mindenki teheti meg, hogy otthon ül, vagy apuci cégében dolgozik. van, akinek kenyérre kell, és el fogja vállalni, nyugodt lehetsz. elhiszem, hogy nem tetszik, de sajnos úgy látom a hozzászólásaidból, túl sokra tartod magad, és nagyon nagy arcod van. hidd el, nem akarok veszekedni, de komolyan ez jön le.
a gyakornokok el fogják vállalni, mert egyrészt kell a szakmai gyakorlat, másrészt meg sok éves tapasztalat, hogy ha ott volt gyakornok, akár ingyen is, és jó kapcsolatokat alakított ki, részben betanult a munkába, beleillik a csapatba, akkor sok esetben ajánlanak neki később pozíciót. nagyon sok olyan teljes értékű munkatárs van nálunk, aki gyakornokként kezdte, vagy ingyen, vagy néhány tízezerért.
ne gondold már azt, hogy mindenki megteheti, hogy otthon ül és vár a 400 ezres ajánlatig! sokaknak az egyetem mellett is dolgozni kellett, hogy a lakbér és a kaja meg a rezsi meglegyen, és ez utána sincs ásképp, enni meg valahol lakni kell.
el fogja vállani a mérnök a 100 ezres nettót is, legfeljebb közben keres mást, és még több tapasztalatot szerez.
de úgy látom, nem lehet téged meggyőzni, már többen, több féle képpen leírtuk, de te kötöd az ebet a karóhoz, és szerinted egyből százezreket fogsz keresni. szerintem meg nagyot fogsz koppanni, vagy maradsz apuci cégénél, mert a világ nem pont olyan, ahogy az iskolapadból elképzeled.
nem azt írtam, hogy 100 nettóért kell felvenni a mérnököt, mert az tényleg lelép, amint tud.
de ha 160-180 kezdővel veszel fel egy pályakezdőt, az nem biztos, hogy le fog lépni, mikor már elkezdte bedolgozni magát, és akár néhány hónapon belül jelentősen emelhetik a fizetését.
ráadásul, ha azt írtad, hogy nagyon kevés a végzős, akkor ez egy olyan szakma, ahol mindenki ismer mindenkit, és ha ezt valaki több helyen eljátssza, hogy a nagyobb bérért lelép, akkor annak hamar híre megy, előbb-utóbb a kutyának sem fog kelleni, mert mindenki tudni fogja róla, hogy nem lojális a céghez, a következő jobb ajánlatnál újra dobbant.
van egy másodunokatestvérem, pesti. nagy butaságot csinált az egyik nagy banknál, azonnal kirúgták. bankból, banki szakemberből rengeteg van, ezen ugye nem veszünk össze? majd 20 év munkatapasztalat van a háta mögött, mindenféle vizsgája megvan, több irányban van tapasztalata, folyamatosan pályázik. a magy tapasztalatával sehova nem hívják be, pedig nem kis mennyiségű állást pályázott meg. de valószínű mindenhol tudják már, mit csinált, mert a bankok és a dolgozók között is vannak átfedések.
ezzel csak azt akartam mondani, hogy nem mindenki úgy gondolkozik, ahogy te, sőt, a nagy többség nem úgy gondolkozik.
és amíg te vársz a 400 ezres ajánlatra, a szerényebb körülmények között élő csoporttársad 300-ért boldogan igent mond, és a lelkét kiteszi majd a cégért, amit meg fognak neki vállalni, lehet ő öt év múlva a külföldi kiküldetéseiről mesél majd, meg a milliós fizetéséről, ami akár a tied is lehetett volna, ha alázatosabb vagy. ha nagyon keresett munka, és többen beadjátok, és mind megfeleltek, akkor az interjún elhangzott bérigény fog dönteni.
és aki a csillagos egekből indít, az labdába sem rúghat.
mert azt ugye nem gondolod, hogy egy állásra mindig csak 1 fő gépészmérnök fog jelentkezni?
kedves kérdez, hidd el, nem akarlak megbántani, de ha elfogadsz egy jótanácsot, szállj le a magas lóról. nyugodtan légy büszke arra, amit csinálsz, de nem kell túlzásokba esni. közel 10 év tapasztalatom van már a munka világában, én nem az iskolapadból beszélek, hanem megjártam már néhány interjút, és most állandó helyem van. viszont van körülöttem több barát, rokon, akinek a mindennapjaihoz hozzátartozik az álláskeresés. látom nap mint nap, hogy megy, és keresett szakmával SEM a munkanélküli diktál, hanem a munkáltató.
nem apám cégénél dolgozom, nincs is cége, és egyébként szakmunkás, anyám meg töritanár szóval gondolhatod mennyivel támogatták a tanulmányokat
én is iskolaszövetkezetnél találtam a jelenlegi munkámat, amit most kapok meg kicsit kevesebb bruttóban mert diákoknak máshogy számolják
Szerintem 250-300 nettó mehet szerintem.
Én pályakezdőként 180 nettót kaptam.
"bruttó 300. gyakornoknak. vicces."
Mi ezen a vicces? Szerintem pedig ez nem rossz fizu egy gyakornoknak.
" szerintem lassan 2 év szerintem
releváns tapasztalattal nem igazán
számítok már gyakornoknak"
Ez igy van, de lehet félreértesz? A gyakornokot azert hozom peldanak mert tudok tobb mernok gyakornokrol aki brutto 300 korul kap, itt a gyiken is többször olvastam már szoval nem egyedi eset. Te ennél már magasabb szinten vagy tehát teljesen realis többet kapnod.
Az a két felső igenis nagy dolog! :)
Irány német
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!