A közszférában tényleg sokszor csak formálisan hirdetik meg az állásokat?
Kvára nem.
Inkább csak a felsőbb pozíciókra igaz ez. Ott eleve nem az interjú az első kör, hanem pályázni kell.
Kérdező!
Mégis mit vártál, ha a végzettséged meg se felelt az álláshirdetésben lévőnek?
Közszféra vagy magán... egyre megy, pl.: ha én könyvelőt keresek és egy bolti eladó képzettségű jelentkezik, akkor még az 5 perc is sok, amit rászántam!
"Mégis mit vártál, ha a végzettséged meg se felelt az álláshirdetésben lévőnek?"
A végzettségem teljes mértékben megfelelt az álláshirdetésben lévőknek és azt vártam, hogy ha biztosak benne hogy nem akarnak felvenni akkor nem hívnak be interjúra.
Na, pont ebben (is) különbözik a magán és a köz. A közszférában BE KELL hívni mindenkit, aki pályázott, akkor is, ha köze nincs az egészhez.
Ezért töltjük az időnket alkalmatlan emberek meghallgatásával.
Nincs ellentmondás, szövegértés nincs a részedről.
Sajnos közszférában dolgozom. Be kell hívnunk mindenkit. Azt is, aki szart sem ér.
Vezetői pozícióknál végképp így van. Aki határidőre beadta a pályázatát, azt nem lehet kihagyni az interjúztatásból akkor sem, ha az előtte behívott pályázót megfelelőnek találtuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!