Miért nam utalja a táppénzt egy felszámolás alatt lévő cég ha még ő a kifizetőhely?
Aktuális fizetésnap 5.-e , a táppénzt pedig ők intézik az oepen keresztül, tehát rendelkezésükre áll a pénz, csak nem utalják???
Akkor nem kéne küldjenek tájékoztatót...?
Most itt vagyok terhességi táppénzen pénz nélkül, lakáshitel stb..a cég meg nem küldi a pénzemet???
Feljelenthetem, vagy meddig várjak , mert az oep legkésőbb 10.-éig küldi a pénzt nekik.?
Ha eddig rendesen utalták, most is meg fogod kapni. Lehet, hogy hétfőn kapod meg, szerintem várj még egy napot, aztán reklamálj.
Egyébként nem úgy van, hogy az OEP 10-ig küldi a pénzt. A munkáltató kifizeti neked, aztán 15-ig elküldik a bevallást. A munkáltató fizeti az 1/3-ad részét, így valamikor 15-e után fogja csak utalni az OEP a 2/3-ad részt a munkáltatónak!
Én értem amit leírsz , csak a munkáltató fizetésképtelen, a többi kollegám sem kap bért, de én a táppénzt nem a munkáltatótól kapom, őcsak továbbítja nekem, de ez elmarad vagy csak késik. Ezt nem tudom..
A munkahely pedig pesti központú, aztán fel sem veszik a telefon, írtam már többször levelet, hogy mit kell tennem, hogy ez ne forduljon elő, de válasz nem jött, csak épp előfordult.
A felszámolás megindulásával az OEP-kifizetőhelyi státusz megvonásra kerül. Az OEP fizetésképtelen cégnek NEM fizet semmit. Neked kell intézkedni a táppénzedről.
De a FELSZÁMOLÓBIZTOST keresd meg, ő az aki érdemben tud neked referálni. (www.e-cegjegyzek.hu < itt megkeresed a cégedet, és a tárolt cégkivonatban látod, hogy ki a felszámolója a cégnek. Őt kell megkeresned, ő a felszámolás elindulása óta a "főnököd". Ő tehet jognyilatkozatot, ő vállalhat kötelezettséget és biztosíthat jogot a cég nevében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!