Ha valakinek mondjuk nagyon jól megy a karrierje és
összegyűjt 50 millát, de a vállalkozás vagy
felsővezetői állás heti 5-6 nap igényli a jelenlétét,
akkor hogy tudja az életét a pénzből feldobni?
11/62 A kérdező kommentje:
Biztonságos autót gondolom lehet jóval olcsóbban is venni. Önmegvalósítási szükségletet pl elektronikus autó, napenergia, szintén lehet jóval olcsóbban kielégíteni, ha segítesz egy öreg néninek, eteted a madarakat, vagy ha a művészetekhez fordulsz. Meg lehet ha a csóró haverjaidat áthívod, hogy jöjjenek át főzni, vagy ha elhívod őket hogy jöjjenek egy hostelbe aludni hatan Prágába, jobban érzed magad velük, mintha egy étteremben egyedül várod az evőeszközöket, vagy ha egyedül a jachtodban a Balatonba lógatod a medencében a lábad, nem?
12/62 A kérdező kommentje:
Meg mitől jobb mulatság étteremben enni vadidegenekkel, mint otthon a tv előtt?
Nem értem, hogy miért vonsz párhuzamot a sikeres karrier és a magány között. Attól, hogy valaki kicsit többet dolgozik és van pénze nem fognak elpárologni a barátai.
Szerintem a barátaid is szívesebben mennek el hozzád sütögetni, ha a panorámás teraszodon el lehet férni és nem egy nyolcadik kerületi omladozó téglafalra néző, 4 négyzetméteres erkélyen kell nyomorogni.
2015. aug. 11. 13:30
Az a probléma, hogy nem látod be:
Amit pénz nélkül megtehetsz, azt ha szeretnéd gazdagként is csinálhatod.
Önmagában a pénz semmilyen valós hátrányt nem jelent.
2015. aug. 11. 13:48
"Meg mitől jobb mulatság étteremben enni vadidegenekkel, mint otthon a tv előtt?"
Pl. attól, hogy egy Michelin csillagos étteremben olyan vacsorát kapsz, hogy minden perce élvezet. Ez a gasztronómia lényege. Míg otthon az asszony töltött káposztája is lehet finom, de sosem fogja megközelíteni egy 5 fogásos vacsora élményét az Onyxban.
Ahogy azt is csak akkor fogod megérteni, hogy mi a különbség egy 5 milliós Ford Fiesta és egy 30 milliós Audi A8 között ha mind a kettővel levezettél mondjuk egy Budapest-Prága távot.
Meg mondjuk csak, hogy a leges legtriviálisabbat említsem:
Ha van egy szekrény drága öltönyöd, pár drága autód és pár milliárdod a bankba akkor nem gond, ha egy rusnya, középkorú pohos pacák vagy:
[link]
Mert ilyen csajod lesz aki a legőszintébben (hazudja) majd a szemedbe, hogy mennyire oda van érted:
[link]
2015. aug. 11. 13:48
16/62 A kérdező kommentje:
Miért, te szívesen lógnál olyan volt haveroddal ha átlag normális arc lennél, aki nálad sokkal többre vitte, olyan drága cuccai és kocsija van, hogy már rosszul érzed magad mellette, mert rád rossz fényt vet? Vagy két gazdag ember annyira szeret egymással barátkozni? Meg nem kezdenek el a barátaid meg családtagjaid pénzt kölcsönkérni ha tudják, hogy rengeteg a pénzed, és hogy reagálsz erre? Meg te egy tök átlag lakásba mennél át a haverodhoz szívesen a belvárosban ha autóval nem rendelkeznél, vagy egy távoli külvárosi gazdag környékre a Rolexes emberhez?
Jól érzem, hogy komoly önértékelési problémáid vannak?
2015. aug. 11. 13:53
Igazából csak a saját csóróságodat akarod legitimálni, plusz valószínűleg nagyon fiatal lehetsz (vagy idősebb, de lúzer, bocs). A boldoságot valóban nem a pénz adja, ez teljesen igaz, de bizonyos minőséget, főleg Magyarországon nem a két szép szemedért fogsz kapni, hanem rengeteg pénzért és majd, ha pl. beteg leszel, akkor rájössz, hogy baromira nem mindegy, hogy van-e zséd, vagy nincs. Vagy amikor a gyerekedet igyekszel felnevelni úgy, hogy neki is legyen majd egy normálisabb életszínvonala, végzettsége, stb., ugyanis az sem két fillér. Amúgy persze én is voltam anno seggrészeg Bp. legrosszabb kerületeiben nagyon is boldog, de akkor még nem kellett felnőtt problémákkal szembenéznem.
2015. aug. 11. 13:57
Amúgy igen, a gazdagok kimondottan szeretnek egymással barátkozni, alapvetően mindenki a saját fajtájának a társaságát keresi.
2015. aug. 11. 13:59
20/62 A kérdező kommentje:
Meg mi a garancia erre a beígért jó csajra, hol szeded fel? Pl ügyvédek is panaszkodnak, hogy discoba nem tudják a lakásukat meg az autóját bevinni, szép lányok hajós bulit is elutasítanak, meg az autóról beszélés se kelti fel az érdeklődésüket discokban, fesztiválokon én úgy hallottam. Te valamilyen prostituáltak közé mennél, nightclubokba és ott iszogatnád a 100 ezres pezsgőddel ordítozva? Akkor már miért nem mész 300 ezer Ft-ból Thaiföldre és fekszel le ott 10 fiatalabb nővel, akik csak a középkorú fehérembereket várják, még az is olcsóbb.
Kapcsolódó kérdések: