Mérlegképes könyvelői végzettség, ill. azzal egyenértékű diploma között mi a különbség?
Amikor én végeztem, a diploma egyenértékű volt a mérlegképessel, már regisztráltam is.
Most kell egy + vizsga (amit mi még az iskola keretein belül megcsináltunk), hogy megkapja a külön bizonyítványt a tanuló.
Ahol dolgozom az újra adnak pótlékot, az enyémre nem.
Tudja valaki, hogy miért is lehetséges ez?
Nem tehetnének különbséget, "reklamálj"!
Közszféra?
Szerintem a diploma sosem volt egyenértékű a mérlegképessel. Max a diploma után, különbözeti vizsgával vagy anélkül kiválthattad a mérlegképes bizonyítványt. A mérlegképes könyvelő egy középfokú végzettség, a diploma, ami sokkal szélesebb rálátást ad a dolgokra, felsőfokúnak számít.
Akkor most van mérlegképes bizonyítványod, vagy sem?
pénzügy-számvitel alapszakon 1 vizsgával kaptál mérlegképest a diplomád mellé!
a régi rendszer miatt érdeklődj a személyügyis kollégáknál.
Kedves 2. válaszoló. A mérlegképes felsőfokú szakképesítésnek számít. A középfokú a számviteli ügyintéző. És nem kellett elvégezni a mérlegképest külön, regisztrálhattam. De külön bizonyítványom nincs róla.
Annyi, hogy régen kellett szigorlatozni elemzés-ellenőrzésből, most pedig nem, ezért kell a + vizsga, és így külön kapják a bizonyítványt. Én meg külön nem kaptam meg, a diplomám volt a mérlegképes regisztrációhoz szükséges vizsgák dokumentációja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!