Host/hostess diákmunkákról mi a véleményetek?
Ez alatt a címszó alatt annyi mindent hirdetnek, hogy nehéz megítélni, mit is akar jelenteni.
Én végeztem tényleg ilyen munkát fősuli alatt, külföldi kutatókat kísérgettem egy cég megbízásából, segítettem a szállással, taxival, konferenciára kísértem őket, fordítottam nekik (konyhanyelvi dolgokat, nem tudományos szöveget, a konferenciákon vagy mindenki beszélt angolul vagy hivatásos szakfordítók dolgoztak), és magán a konferencián általában anyagokat osztogattunk ki az előadáson, esetleg a vetítővel segítettünk, összeírtuk az érdeklődőket, etc.
Ez jól fizetett, gyakorolhattam a nyelvet, izgalmasabb munka volt, mint a McDonnald's, jó környezetben, és a lány kollégáktól sem akart senki semmi "extrát".
Ellenben a legtöbb állás amit hostes néven hirdetnek leginkább a szórólapozást, termékkóstoltatást, kérdőívezést, esetleg valami rendezvényen a mindenkinek köszönés és "jobbra tessék fáradni" mondat ismételgetését jelenti, de ez utóbbi már a jobbik eset... Ezzel együtt természetesen nem is fizetik meg, nem is túl izgalmas egész nap egy helyben ácsorogni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!