Elveheti a fônököm a borravalómat?
És honnan tudja, mennyid van?
De 11-től éjjel 11ig a nyomodban van?
Komolyan kérdezem, nem kötekedésből.
El kellene tenned olyan helyre, ahol nem látja.
Ha már nem párszáz ft-ról van szó, akkor papírpénzként vedd ki, ne apróként, és tedd zsebbe.
"El kellene tenned olyan helyre, ahol nem látja. "
Aha, ezt tudják meg a többiek, majd jól "megdicsérnek" érte!
"Aha, ezt tudják meg a többiek, majd jól "megdicsérnek" érte!"
Szerinted a többiek nem ezt csinálják? Meg kb. mindenhol, ahol lenyúlnák tőlük?
Szerintem mindenki igyekszik megmenteni magának ezt a kis pluszt, vagy legalábbis egy részét. Főleg ha ilyen keveset keres.
384 ft-os órabér... naná, hogy ehhez kell valami kiegészítés!
"Szerinted a többiek nem ezt csinálják? Meg kb. mindenhol, ahol lenyúlnák tőlük?"
Aha, a szakácsok is biztos ezt csinálják, nem okoska?!
nyilván nem a szakácsokra értettem, nagyokos. nem sikerül értelmezni? sebaj, segítek. az tudja ezt megtenni, akinél fizikailag is ott van a borravaló.
gyengébbek kedvéért: vajon más helyeken a pincérek nem teszik zsebre a borravalót, vagy egy részét? dehogynem.
arról lehet vitatkozni, hogy ki mit érdemel meg.
tudom, h le leszek pontozva, de nem érdekel.
egy szakács többet keres, mint egy felszolgáló, neki mindenképpen kell végzettség, a pincérnek nem feltétlenül.
na most a szakács megkapja a fizetését, amiért főz.
persze a pincér is megkapja a fizetésést, amiért kiviszi az ételt. ez eddig tiszta.
a munkáért mindketten bért kapnak.
de a pincér esetében a plusz szokták jutalmazni borravalóval. a kedvességet, a mosolyt, a szép szavakat, stb.
nem egyszerűen azrt kap borravalót, mert ledobja eléd a kaját az asztalra, hogy a fele a nadrágodon köt ki.
ha nem jól csinálja, akkor nem kap. nem alap a borravaló, hanem ha úgy ítéli meg a vendég, akkor ad. és hadd döntse el a vendég, hogy a saját pénzét kinek adja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!