Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nem átverés az egész?

Nem átverés az egész?

Figyelt kérdés
Találtam egy viszonylag jó munkahelyet németországban kell idős embereknek segíteni egyfajta bejárónőféle lennék. A cég ami csinálja ezt Nyíregyházán van a neve Első Magyar otthongondoskodás Kft. nem tudom mennyire megbizható nem e átverés ,hogy kivisznek németbe azt ott maradok egy fillér nélkül. Ha valaki ismeri a céget dolgozik itt vagy dolgozott kérem írja le tapasztalatait?
2015. júl. 29. 14:42
 1/5 anonim ***** válasza:
Az ilyen cégeknél viszonylag egyszerűen megállapítható, hogy az áverésedre játszanak, vagy valódi munkát kínálnak: ha kérnek tőled pénzt előre (mielőtt elkezdenél dolgozni), akkor átverés.
2015. júl. 29. 15:00
 2/5 anonim ***** válasza:

3 jel, amiből kiderül, hogy kamu-e

- ha a munkavégzés helye nincs pontosan megnevezve, csak általánosságban fogalmaz, akkor kamu

- ha a hivatkozott munkáltató magyar cég nem adja meg alapból a telephelyének a pontos címét és vezetékes telefonszámát, hanem csak egy mobilszámot és egy emailcímet ami ingyenes fiókra mutat, akkor kamu. Ha nincs saját bejegyzett domainje (cégneve.hu) hanem csak Jófogáson és 5mp.eu szintű oldalakon hirdet, akkor pláne kamu.

- ha bármilyen címszóval pénzt kér tőled előre (regisztráció, egészségügyi kártya, lakbér előleg, stb) akkor ordítóan kamu az egész.

Sajnos még így sokan bedőlnek. Te ne legyél köztük.

2015. júl. 29. 15:01
 3/5 anonim ***** válasza:
48%

Mielőtt lehúznánk a legális magyar közvetítőket is...

Kérhetnek pénzt, programdíjként, vagy egyéb az állásajánlathoz kapcsolódó költségek megtérítéséért (pl. vízum, vagy utazási költség térítés).

Viszont, hogy ne fuss jégre, keress rá a cégre, pl. az e-cegjegyzek.hu-n, vagy e-beszamolo-n és nézd meg a tevékenységi köreit.

Ha munkaerő közvetítéssel (is) foglalkozik, kell egy engedélyezési száma feltüntetve legyen az oldalukon, vagy be kell tudni mutassák azt kérésre és rendelkeznie kell eu-n belül 500.000 Ft, azon kívül 3 millió Ft letéttel is.

+ amit most teszel az is szükséges, hogy legyen megfelelő, nem a saját honlapjukon feltüntetett pozitív referencia.

Vannak ilyen közvetítők, kérnek összegeket, de ettől még nem vernek át. Csak valóban belőlük van a kevesebb, de minden ilyennel rendelkeznek.

Ugyanakkor közvetített szolgáltatás is lehet ez, de ténylegesen akivel szerződöl, annál nyomon követhetőnek kell lennie ezeknek. + csak olyan szerződést íj alá, amit értesz is, mivel ezek nem magyar nyelvűek és tartalmazzák a tényeges munkáltató minden leinformálható adatát.

2015. júl. 29. 15:22
 4/5 A kérdező kommentje:
Nem kértek pénzt csak annyit hogy legyen érvényes személyim eu-s oep kártyám és nyissak két számlát az egyikre forintban kapott minimálbér menne abból vonnák az adót a másikra meg az euróban kapott fizetés az a kinti cégüktől. Nézelődtem az interneten és sehol nem találtam negatív dolgokat róluk elvileg 2012 óta létezik a cég
2015. júl. 29. 18:32
 5/5 A kérdező kommentje:
2012-ben rendeztek Nyíregyházán egy fitt expot amin több fellépő is volt és nem kis nevű emberek vettek részt remélem ez is annak a jele ,hogy nem kamu. Van hirdetésük a jófogáson de én a jobmonitor.hu oldalon találtam és a start aprón is fent van
2015. júl. 29. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!