Elsőkönyves íróknak melyik kiadót érdemes felkeresni?
Nem a Novum Verlagot, ez biztos.
Milyen könyvről lenne szó?
Attól függ, milyen könyv. Elküldöd mindenhová, ahová tudod, és legfeljebb elutasítják. Ha nem jön be, csiszolsz még rajta, aztán elküldöd még egyszer. Próbálkozni kell minél többször, minél több helyen. A Harry Potter első kéziratát több kiadó is elutasította, mielőtt meg tudta jelentetni az írónő.
A kéziratot egy nyelvi lektor és egy szövegszerkesztésben jártas személy mindenképp nézze át előtte, mert igényesebb kiadók nem foglalkoznak helyesírási hibás és rosszul tördelt szövegekkel. Sok helyen csak belelapoznak, egy-két mondatot elolvasnak, és ha az a pár mondat magyartalan, gagyi, hibás, akkor kuka.
A Novum akkor jöhet be, ha van kb félmillád, mert náluk te fizetsz mindenért, aztán a profitból adnak neked mondjuk 10%-ot.
Első könyvesként semmiképpen se menj hozzájuk, csak ha van kidobandó félmillád :)
Nem csak hogy te fizetsz, de te is vállalod a felelősséget, mert bár az én regényemmel is elszaroztak egy pár hetet, de szerintem csak átfutották, hogy nem valami förmedvény-e, és amikor látták, hogy átlagos próbálkozás, azt mondták, hogy ez király, kiadjuk. Csak fizess fél millát, és persze 5 rugóba fog kerülni a könyved, hogy senki se vegye meg, de ha mégis, akkor legalább nekünk még jobb lesz.ű
Szóval bekaphatják. De valakinek biztos jó, hogy dédelgetheti a hiúságát. :)
#1-es voltam.
A Publio kiadót próbáld meg.
Nekem bejött .:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!