Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ti mit tennétek a helyemben?...

Ti mit tennétek a helyemben? (munkahely)

Figyelt kérdés
Sziasztok! Az alábbi történetben kérném a segítségetek. februárban elbocsátottak a munkahelyemről. Szerencsém volt, mert azonnal találtam egy másik állást, igaz naponta összesen 4 órát utaztam a munkahelyemre és közel sem kerestem annyit mint az előző helyemen de a rezsit és a lakást fizetni kell tehát mentem. Néhány hónapra rá ismét szerencsém volt. Közel a lakhelyemen kaptam egy nagyon jó állásajánlatot. Az állás interjún a HR-es szépen ecsetelte, hogy mi lenne a feladatom és hogy mi hogy lenne. Minden tök jól hangzott, elvállaltam. Felmondtam a távoli helyen és most júliustól munkába álltam itt. És persze most jön a fekete leves. Kiderült, hogy közel sem azt kell majd csinálnom amiről szó volt. Nem arról van szó, hogy nehezebb lenne a munka, hanem arról, hogy egyszerűen nem az én szakmám. A cégnél ez annyira új munkakör, hogy betanítani nem tud rá senki. A főnököm pedig tökre azt hiszi, hogy én ezt a szakmát tudom. De persze ez nem így van. Sem a végzettségem, sem a tapasztalatom nincs meg ehhez a munkakörhöz. Nagyon félre ment itt valami. Ti mit tennétek a helyemben? A másik munkahelyre már nem tudok visszamenni, itt meg csak idő kérdése, hogy rájöjjenek, hogy tökre mellé ment a dolog. Ha én pontosan tudom már a felvételi elbeszélgetésnél, hogy ez lesz a feladat eszembe sem jutott volna elvállalni. De én is erősen félre lettem tájékoztatva.
2015. júl. 12. 13:42
 1/6 anonim ***** válasza:
78%
Nem kell ennyire kétségbeesni! A végzettségeddel nyilván tisztában vannak (gondolom, nem hazudtál), tehát tudniuk kell, hogy nem tanultad az adott szakmát, vagyis egyszerűen bíztak abban, hogy majd helyben belejössz. Én például 4 éve dolgozom logisztikusként angol nyelvtanári végzettséggel. Még excel táblázatot is a munkahelyemen láttam életemben először. Az első hónapokban állandóan internetes fórumokon kértem segítséget, mert kis cég, és én voltam az egyetlen ember a feladatra, nem volt aki helyben segíteni tudott volna. Ha egyébként tetszik a hely, jó helyen van, és jól fizetnek, akkor ásd kicsit bele magad a témába. Meg fogod látni, nincs megtanulhatatlan dolog a világon. Meg aztán sokszor a végzettség sem segít, az egyetemeken/fősulikon nagyrészt elméletet tanulsz, a gyakorlat meg annyira cégspecifikus mindenhol, hogy teljesen mindegy, mit tanultál, úgyis mindig minden új lesz.
2015. júl. 12. 13:55
 2/6 anonim ***** válasza:
78%
Egyetértek. Ne félj, majd beletanulsz. Csak légy nyitott, lelkes az új ismeretek iránt.
2015. júl. 12. 20:27
 3/6 A kérdező kommentje:
Próbálok nyitott lenni de sajnos ez nem egyszerű. Gyakorlatilag arról van szó hogy végzettségem szerint informatikus vagyok de foglalkoztam automatizálással is. Erre a területre vettek fel Elvileg. Most viszont Kiderült hogy gyakorlatilag egy esztergályos munkáját kellene végeznem 80%ban. Amit én nagyon szívesen megtanulnék csakhogy nincs kitől és nincs rá idő. Ha ezt tudom eszembe sem jutott volna jelentkezni de rohadtul nem erről volt szó.
2015. júl. 13. 06:56
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha informatikus vagy akkor miert nem keresel màst? Ez igy tenyleg nem oké. De infosok konnyen talalnak uj munkat és nem is keresnek rosszul.
2015. júl. 13. 10:45
 5/6 anonim ***** válasza:
Attól függ mit tud, mert az infó nagy terület sok ágazattal, és ezt sokan nem is tudják.
2015. júl. 13. 13:30
 6/6 A kérdező kommentje:
Igen és hát nem azért jöttem ide hogy most meg menjek is. Mert a fizu marha jó. A körülmények is. csak ht ez nem az én szakmám
2015. júl. 14. 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!