Építőmérnökként milyen munkakör lehetséges családi házak kapcsán?
Elsősorban szerkezeti ágon szeretném a választ kapni...másodéves hallgató vagyok a BME-n ,és szeretném megkérdezni tőletek,aki jártas ebben esetleg ,hogy családi házak tervezés/kivitelezés/statikusi stb. feladatkörökben építőmérnökkel milyen pozícióban találkoztatok legfőképp?
építészmérnököknek is oktatják a menedzsmentet a kivitelezésnek,ezért gondoltam azt,hogy építőmérnökként inkább sajátosabb feladatkört kéne ellátni egyrészt,másrészt ebből adandóan a munkavállalók száma rajtam kívül igen magas...akinek ezzel kapcsolatban észrevétele van kérem ossza meg velem.
Mire gondolsz? Nem értem igazán?
A jelenlegi gazdasági helyzetben családi házból épül a legkevesebb.
"sajátosabb feladatkört" ez alatt mit értesz?
Szerintem ebben az esetben a statikusnál vagy talajmechanikusnál nincs sajátosabb feladat.
Én fősulit végzett építőmérnökként dolgoztam kivitelezésben, tervezőirodában, vagyongazdálkodásban. Szerintem el lehet vele helyezkedni.
Ha van konkrét kérdésed írj.
Építészmérnök vagyok. Építőmérnökkel én statikai tervek és talajmechanikai szakvélemények kapcsán találkoztam igazán...
Viszont az "ügyeletes" műszaki ellenőrünk is építőmérnök, aki költségvetéseket is készít a különböző beruházásokhoz.
A nagy pénz egyébként az infrastruktúrákkal foglalkozó cégeknél van, családi házakból nem nagyon lehet megélni (egy statikai terv durván 25-50 ezer forint és valóban nincs sok megrendelő; sőt, kisebb családi házak esetén statikus bevonása sem szükséges).
Ez a családi házas dolog rengeteg embernél marad hiú ábránd.
A Régiónkban Pl:ha jól tudom pár iroda végzi ezeket a munkákat fix csapattal. A bekerülés gondolhatod milyen egyszerű! Ha keresnek is ritkán embert, szerinted mennyi eséllyel fognak pályakezdőt alkalmazni, akinek a munkát erősen felügyelniük kellene a kezdetekben?
Amúgy infrás nagy pénzhez hozzászolva, rengeteg beszámoló olvasható erről az interneten. Szerezhettél akármilyen Bme-s vagy egyéb diplomát, elég nehezen fognak 150-160 nettonál többet adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!