Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ti hogyan találtatok munkát?...

Ti hogyan találtatok munkát? Zömében ismeretség útján, vagy spontán hirdetés jelentkezéssel? És hogyan vészeltétek át a munkanélküli időszakot, elsősorban lelki értelemben hogyan éltétek túl?

Figyelt kérdés
December óta munkát keresek, rengeteg hirdetést néztem online, illetve nagyon sok ismerősömnek szóltam személyesen is és távolabbi ismerősöknek is küldtem emailt h ha hallanának valamit a saját munkahelyükön vagy ismerős által akkor szóljanak már. Lassan kifogytam az ötletekből................ :(
2015. júl. 2. 15:20
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
84%

Azt látom nagyjából így lehet (diplomával) elhelyezkedni:

1. keresett diplomád van, nyelvtudással (IT, villamosmérnök, programozó stb)-ekkor nyugodtan pályázz, lesz állásod, még válogathatsz is és oszthatod itt az észt, h 1 hét alatt elhelyezkedtél...

2. nem keresett diplomád van, (büfészak, humán, sok olyan diplomájú ember van)-ekkor protekció vagy iszonyú szerencse

2015. júl. 3. 12:01
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Fejvadasz talalt meg profession oldalan.
2015. júl. 3. 12:01
 13/20 anonim ***** válasza:
62%
4-es: Ha már neked is protekció kellett, hogy bekerülj valahova, akkor hogy kerülnek ahhoz a céghez az emberek? Ha te nem tudod mi kell a cégeknek, mert téged se igen hívtak be, akkor te mi alapján hívsz be bárkit egy interjúra? Bár gondolom, inkább csak megírod a munkaszerződését azoknak, akiket szintén beprotekcióznak.
2015. júl. 3. 13:15
 14/20 A kérdező kommentje:
És esetleg fejvadászcégeket tudnátok ajánlani akikkel nektek pozitív tapasztalataitok is vannak?
2015. júl. 3. 15:46
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

professionre töltsd fel magad korrekten és meg fognak találni! LinkdIn is jol jöhet.

De persze te is keress aktivan közben. Csak lazán, ne görcsölj, attol nem lesz jobb! ;)

2015. júl. 3. 20:22
 16/20 anonim ***** válasza:
53%

Szia

8 eve dolgozom es most a 4.melohelyem van, netto 4k auto telo juttatasok stb.

A vegzettsegeimnek semmi koze a munkakhoz amiket vegeztem,vegzek. Soha senki nem segitett. Professionon keresgeltem, aztan most mar ajanlanak munkakat is neha cegekvagy fejvadaszok. Akarni kell, celok kellenek es bizz magadban. Ne higyj masoknak h minden xar. Csinald azt amit Te szeretnel. Volt mikor masfel honapig melo nelkul voltam...ilyen is van..ideges voltam es eldontottem h lesz jo allasom es keresztezik majd az utjaim azoket akik miatt munka nelkuli lettem :)

Magaddal torodj, legyel magabiztos es korrekt mindig!

Sok sikert!

2015. júl. 3. 20:24
 17/20 anonim ***** válasza:
74%

"És esetleg fejvadászcégeket tudnátok ajánlani akikkel nektek pozitív tapasztalataitok is vannak?

"

akvamarin

De egy jó linkedin profil is nagyon sokat segít

2015. júl. 3. 20:35
 18/20 A kérdező kommentje:
OMG! le vagyok maradva! ez a linkedin profil ez mi ez?? rágugliztam de nem teljesen tiszta!
2015. júl. 3. 22:34
 19/20 anonim ***** válasza:
40%

jujj

nem bántásbol, de te mit csinaltal az elmult honapokban? Szerintem egy munkanelkuli dolga hogy napi 8 oraban allast keres, oneletrajzot csinosit, interjukra keszul es minden allaskeresesi praktikanak utanajar...

De ha a linkedin ujat mondott akkor en nem nagyon hiszem, hogy tul sok erot vittel eddig az allaskeresesbe. :(

Vagy egyaltalan mit szeretnel dolgozni? Ha valami minimalberes fizikai rabszolgamunkat akkor persze a linkedint felejtsd is el.

2015. júl. 3. 23:21
 20/20 A kérdező kommentje:
Hmm.... hogy mit csináltam az elmúlt hónapokban?? itthon dolgoztam közben, professionra és hasonló oldalakra regisztráltam, olvastam egy csomó álláskeresési praktikáról szóló blogot, könyvet. Napi szinten nézem interneten a különböző gyűjtőoldalakat pl.: indeed, jobrapido és társai. Felelevenítettem régebbi ismeretségeimet.Megkérdeztem ismerőseimet akik hasonló cipőben járnak, mint ők de ők sem nagyon tudták mi ez a linkedin. Ahogy utána néztem ez olyan embereknek való elsősorban akik már valamilyen munkatapasztalattal rendelkeznek, jól néz ki h ebben és ebben a projektben dolgoztam, ilyen és ilyen fejlesztéseket tudtam kitalálni az előző munkakörömben. Szerintem legalábbis.
2015. júl. 4. 20:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!