Ti hogyan találtatok munkát? Zömében ismeretség útján, vagy spontán hirdetés jelentkezéssel? És hogyan vészeltétek át a munkanélküli időszakot, elsősorban lelki értelemben hogyan éltétek túl?
Azt látom nagyjából így lehet (diplomával) elhelyezkedni:
1. keresett diplomád van, nyelvtudással (IT, villamosmérnök, programozó stb)-ekkor nyugodtan pályázz, lesz állásod, még válogathatsz is és oszthatod itt az észt, h 1 hét alatt elhelyezkedtél...
2. nem keresett diplomád van, (büfészak, humán, sok olyan diplomájú ember van)-ekkor protekció vagy iszonyú szerencse
professionre töltsd fel magad korrekten és meg fognak találni! LinkdIn is jol jöhet.
De persze te is keress aktivan közben. Csak lazán, ne görcsölj, attol nem lesz jobb! ;)
Szia
8 eve dolgozom es most a 4.melohelyem van, netto 4k auto telo juttatasok stb.
A vegzettsegeimnek semmi koze a munkakhoz amiket vegeztem,vegzek. Soha senki nem segitett. Professionon keresgeltem, aztan most mar ajanlanak munkakat is neha cegekvagy fejvadaszok. Akarni kell, celok kellenek es bizz magadban. Ne higyj masoknak h minden xar. Csinald azt amit Te szeretnel. Volt mikor masfel honapig melo nelkul voltam...ilyen is van..ideges voltam es eldontottem h lesz jo allasom es keresztezik majd az utjaim azoket akik miatt munka nelkuli lettem :)
Magaddal torodj, legyel magabiztos es korrekt mindig!
Sok sikert!
"És esetleg fejvadászcégeket tudnátok ajánlani akikkel nektek pozitív tapasztalataitok is vannak?
"
akvamarin
De egy jó linkedin profil is nagyon sokat segít
jujj
nem bántásbol, de te mit csinaltal az elmult honapokban? Szerintem egy munkanelkuli dolga hogy napi 8 oraban allast keres, oneletrajzot csinosit, interjukra keszul es minden allaskeresesi praktikanak utanajar...
De ha a linkedin ujat mondott akkor en nem nagyon hiszem, hogy tul sok erot vittel eddig az allaskeresesbe. :(
Vagy egyaltalan mit szeretnel dolgozni? Ha valami minimalberes fizikai rabszolgamunkat akkor persze a linkedint felejtsd is el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!