Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Itt Mo. -n mennyi penz szukseg...

Itt Mo. -n mennyi penz szukseges a megelheteshez? Ha csak olyanra kolt az ember amire muszaj, es gyujteni is akar valamennyit (nem sokat).

Figyelt kérdés
Mik azok a kiadasok amire elmegy a penz? Pl lakber+rezsi kaja, es meg?

2015. jún. 24. 11:17
 1/6 anonim válasza:

Az egész attól függ, hogy hol laksz és hogy mik az igényeid. Nem mindegy hogy Budapesten laksz egy albérletben ami 40.000 Ft + Rezsi, vagy egy kisvárosban, ahol feleannyit kell albira költeni. Ezen kívül Bp-en egy bérlet szinte nélkülözhetetlen, míg egy kisvárosban ha helyben dolgozol be is sétálhatsz. Étkezésre is el lehet költeni 30000, de 60000 Ft-ot is könnyedén egy hónapban. Kell még pl. wc papír, fogkrém, tisztálkodási szerek, mosószer, mosogatószer, stb.

Én jelenleg havi 90000 Ft-ból élek Budapesten (40000 az albi+rezsi/fő, mert hárman lakunk itt saját szobával). Nem tudok mindig mindent megvenni ami megtetszik, de nélkülöznöm sem kell. Van akinek ez az összeg megváltás lenne, s van aki egy fél hónapot sem bírna ki vele.

Szerintem úgy lenne a legkönnyebb kiszámolnod a havi szükségleted, hogy az albi+rezsi összegéhez hozzáadsz 40000 Ft-ot kajára + 20000-et minden másra (bérlet, tisztálkodószerek, valami hirtelen elromlik, stb.) s ami ezen felül van, azt félreteheted. Persze ha tudod hogy rendelkezel valami pénzigényes időtöltéssel (minden hétvégén piálás a haverokkal, cigizés, számítógépes játékok, fogadás) akkor ezt nyilván hozzá kell adni az alapkiadásokhoz.

2015. jún. 24. 11:35
 2/6 anonim ***** válasza:

"Ha csak olyanra kolt az ember amire muszaj"

Hát ez is nagyon igényfüggő! Én például ételek terén nagyon igényes vagyok, mindenből csak a legjobb minőséget veszem, ez persze a pénzt is megdobja. De ha például valaki gluténérzékeny vagy valamilyen ételallergiája van, az is megdobhatja a költségeket.

Lakás is érdekes kérdés, mert nem mindegy hogy hol bérelsz, mekkora lakást, milyenek az igényeid, hány főnek kellene, stb.

Egyszóval ezt így nem lehet megmondani, mindenkinek más

2015. jún. 24. 11:44
 3/6 anonim ***** válasza:

Szerintem ez teljesen emberfüggő. Én azt mondanám, hogy nálam havi 150-200 ezer Ft az a minimum amire szükségem van ahhoz, hogy megéljek belőle. Ennyiből gyűjtögetni nem igazán lehetne.

Albérlet+rezsi: 60.000 Ft

Ebéd: 20*1200: 24.000 Ft

Napi 2 kávé: 20*500: 10.000 Ft

BKV Bérlet: 10.000 Ft

Reggeli+vacsora: 30*2000 Ft: 60.000 Ft

Össz: 164.000 Ft

És ennyiből még sehol nem voltál és semmit nem vettél magadnak és félre sem tettél.

2015. jún. 24. 12:23
 4/6 anonim ***** válasza:

Négyen ( 2 felnőtt és 2 iskolás gyerek ) havi 300000 Ft-ot költünk. Falun családi házban élünk. Nem nélkülözünk, autónk is van , de ennyi pénz minden hónapban elfogy.

A nyaralás, házfelújítás, új mosógép, TV, autó stb. vétele ezen felüli kiadások.

2015. jún. 24. 12:40
 5/6 anonim ***** válasza:

egyedül élek Budapesten

albérlet+rezsi: 80.000 Ft

étel, ital: 60.000 Ft (gluténérzékeny vagyok)

egyéb, pl tisztálkodási szerek meg ilyesmi: kb 8.000 Ft

szórakozás: kb 20.000 Ft

ruhákat kb negyedévente veszek 100.000 Ft-ért

2015. jún. 24. 12:46
 6/6 anonim ***** válasza:
Kisvárosi többen bérelt panelban, legrosszabb ételeket kajálva, semmire nem költve 50 ezerből is lehet félretenni, kérdés, hogy mi értelme van. Szerintem a spórolás Budapest 200 nettó felett indul, ha van az embernek saját lakása. Így már lehet járni színházba, moziba, étterembe, nyaralni, könyvet venni, elromlott hűtőt lecserélni ÉS félretenni. Ez ma Magyarországon egy élhetőnek mondható élet szerintem. Nem pénzszórás, de ha megkívánsz egy Duvelt, akkor nem Kőbányait veszel le a polcról.
2015. jún. 27. 18:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!