Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tényleg szükséges orvosi...

Akoos kérdése:

Tényleg szükséges orvosi vizsgálat diákmunkához?

Figyelt kérdés
Nyáron a Meló-Diákon keresztül szeretnék dolgozni, és az az információ jutott a fülembe valakitől, hogy ehhez szükséges egy üzemorvosi vizsgálat (meg egy tüdőszűrő(?)). Ez tényleg igaz, hogy a munka típusától függetlenül mindkét vizsgálat kötelező?

2015. jún. 19. 12:53
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

... legalábbis törvényesen igen...

Persze az "ócskább" munkáltatók megetetik a dolgozóval, hogy nekik kell fizetni, pedig a törvény alapján a munkáltató költsége az üzemorvosi szolgálatot fenntartani, és az ezzel járó költségeket viselni. Éppen ezért nem is mondják, hogy ha fizetni kell valamilyen vizsgálatért, ami a munkaköri alkalmasságodhoz kell, akkor arról kérj a cég nevére, címére számlát.

Ilyen lehet egy tüdőszűrő, szemvizsgálat, hallásvizsgálat stb., amit többnyire szakrendelésen végeznek, és a munkáltató ad hozzá "indító" papírt is.

2015. jún. 20. 06:25
 12/15 A kérdező kommentje:
Ez jogos! De úgyse fogják kifizetni nekem :)
2015. jún. 21. 07:04
 13/15 A kérdező kommentje:
Már túl vagyok rajta, gondoltam leírom. Csak tüdőszűrőt kértek.
2015. júl. 5. 18:11
 14/15 anonim ***** válasza:
Remek, nekem a tüdőszűrőt mindig levonták az első fizetésemből. :P
2015. júl. 6. 10:17
 15/15 anonim ***** válasza:

Én ismerek egy diákszövetkezet tulajt és azt is, akivel le vannak szerződve, mint egészségügyi szolgáltató.

Itt náluk a diáknak egy fillérjébe nem kerül, viszont nagyon alapos vizsgálat van. A diákok vonakodnak, mert konkrétan át vannak vizsgálva tetőtől talpig, de a szövetkezet azért kérte, mert nem akar pereskedni egy diákmunka alatt kialakult sérv, vagy bármi egyéb miatt.

2020. szept. 27. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!