Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha nem bírok elhelyezkedni jó...

Ha nem bírok elhelyezkedni jó régóta akkor itt az ideje hogy kimenjek külföldre?

Figyelt kérdés
Miskolc környékén lakom. A várost azt mindenképpen el akartam hagyni, de most már az országot is.

2015. jún. 18. 10:36
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Természetesen, azt én sem állítottam, hogy elég elvégezni valamit és rögtön nettó 350-et fog keresni az ember, ahhoz azért több energiát kell belefektetni.
2015. jún. 18. 12:18
 12/18 anonim ***** válasza:
87%
És hogy szerezzen gyakorlatot, ha gyakorlat hiányában nem veszik fel majd sehová? Hiába lesz neki bármilyen végzettsége emberek, nem hiszem el hogy ezt nem vágjátok. Külföldre, hajóra el tudsz menni felszolgálónak, van ahova be is tanítanak. Utána kell nézni a dolgoknak, vagy közvetítőn keresztül megpróbálni, de ne várj arra hogy itthon felvegyen valahová és gyakorlathoz juss, mert akkor 60 éves korodig várhatsz!
2015. jún. 18. 12:50
 13/18 anonim ***** válasza:
34%
Menj fel BP-re valami pultosnak, vagy tudja fene minek. Keresnek rengeteg embert szar pozikba is.
2015. jún. 18. 16:30
 14/18 anonim ***** válasza:
50%

" Csak az nem mindegy hogy 120ezer Ft-ért"

Ha szakmai tudassal és nyelvismeretekkel csak ennyit keresel akkor valamit rosszul csinalsz. Ennyit érettségivel és minimális ecdl szintü szamtech tudassal keresnek emberek irodákban, nyelvtudas nelkul. Ezzel max burgerforgatonak lehet kimenni. Bár lehet az is megéri. Csak akkor meg ne mondjuk, hogy hej de nagy szakmai tudas ès nyelvtudassal lehet csak kimenni. Mert valoszinu séffiu se tudott magas szinten nèmetül amikor kiment burgerforgatonak.

2015. jún. 18. 18:46
 15/18 anonim ***** válasza:

@18:46

(vidék)

Tudok egy helyet ahol a szakmunkások ilyen 80ezer Ft-ot kapnak, pedig város szinten egy elég nagy cégről van szó...

2015. jún. 18. 18:53
 16/18 anonim ***** válasza:

"És hogy szerezzen gyakorlatot, ha gyakorlat hiányában nem veszik fel majd sehová?"

Fősuli alatt el kell menni gyakorlatra. Egyrészt néhány hét kötelező is, de aki kicsit is előrelátó az minimum fél évre de inkább egy évre megy el gyakornoknak. És akkor máris lesz szakmai tapasztalata.

2015. jún. 18. 22:29
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

"Persze, lehet 1000 euróért valami szart csinálni, de ugyanolyan szarul fog belőle élni, mint az itthoni minimálbérből. Szerintem is csak úgy van értelme bárhova menni, ha van eladható tudásod és jól beszéled a nyelvet."

Hangosan felröhögtem.Tehát akkor nálunk nyugati életszínvonal van ha ugyanúgy lehet élni a minimális bérekből mint mondjuk Nyugaton? Sokkal jobban él egy osztrák proli is mint egy magyar proli.

Tudom hogy jó póz az hogy lehet röhögni a nyugati mosogatókon, de az a nagy büdös helyzet hogy jobban élnek belőle mintha otthon csinálnák.

Nyugatra menni meg pont akkor érdemes ha nem értesz semmihez. Akkor lesz sokkal jobb az életszínvonalad. Ha képett vagy Magyarországon is valószínűleg lesz normálisabban fizetett munkád

De azt ne próbáld bemagyarázni hogy a nettó 68 ezres melósbérből ugyanúgy lehet élni mint Ausztriában pl a nettó 1100 euróból mert ez egy baromság. Jóval nagyobb a fizetések vásárlóereje Nyugaton. Ausztriában konkrétan kétszerese.

De nem is az a lényeg hogy a kétszerese hanem hogy a létminimum felett van a melós bére is. Nálunk meg bőven alatta van.

Úgyhogy aki nem bír otthon kijönni a fizetésből az húzzon Nyugatra.

2015. jún. 19. 01:13
 18/18 anonim ***** válasza:

" Mert valoszinu séffiu se tudott magas szinten nèmetül amikor kiment burgerforgatonak."

középszinten tudtam németül, mert tanultam iskolában németül. Jelenleg már erősen közelítik a felsőszinthez.

2015. jún. 19. 01:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!