Ki a hülye ha egy dolgozó rákérdez hogy mennyit fizetnek a túlóráért, nem kap választ, a dolgozó nem vállalja erre kirúgják? A dolgozó a hülye hogy rá mert kérdezni?
Új munkahely, ahol közlik túlórázni kell. Mondom erre oké, de mennyiért és milyen formában stb? Mennyit kapok és mikor?
Nem igazán jön válasz, erre mondom amíg nincs konkrét válasz addig nincs túlóra. Majd ha lesz válasz (és azért megéri nekem ott maradni) majd akkor lesz túlóra is.
Na másnap közölték: nem kell menni többet.
Ennyi.
Ezt kaptam mert meg mertem kérdezni mennyit kapok a túlóráért.
De ha meg nem kérdeztem volna meg, akkor meg én lennék a hülye birka akit hülyére vesz a munkáltató és ingyen dolgoztat. Mert azzal hogy nincs válasz és nincs papír a túlóráról nyilvánvaló hogy feketén megy az egész. Vagyis ha ledolgozom a túlórát és nem fizetnek mehetek panaszra az atyaúristenhez is.
Így meg hogy megkérdeztem volt- nincs állás.
És kérdés melyik jobb? Állásban lenni ingyen túlórával vagy kirúgva lenni egy fillér nélkül.
Na itt legyünk okosak! Ha kiállok mint dolgozó kirúgnak. Ha nem állok ki hülyére vesznek.
És nincs jogász meg bíróság: próbaidőn vagyok!
Most lehet erre mondani hogy próbaidőn ne „ugráljon „ egy dolgozó. De ha már az is ugrálásnak számít hogy nem akar inygen túlórázni hát arra nem tudok mit mondani.
Ne sajnald! Majd talalsz normalisat.
" De addig is volt egy ingyen melósuk!"
Ezert jobb olyan munkat vegezni ahol honapokig csak betanulas van. Na ott semmi ertelme igy banni az emberrel mert ha elmegy akkor az uj munkast megint honapokig tanitgathatjak.
Hát én olyan munkát végzek amit találok.
Még így is hogy bármit elvállalok még így se találok semmit, csak ilyen hulladék szart.
Ha meg még én válogatnék, akkor game over. A semmiből nem lehet válogatni.
Isten hozott a szép magyar munkáséletben.Nem akarlak elkeseríteni de gyakorlatilag mindenhol ez van.Nekem az új melóhelyen kerekperc kötölték,hogy 176 óra a havi munkaidőkeret de 200 óráig NEM fizetnek túlórát.Pont.
Jelenléti ivből mindig 2 van,egy a hivatalos,egy a "fekete" belső.Javasolnám,hogy próbaidő alatt inkább húzd meg magad,különben előbb utóbb éhenhalsz.A munkaadóddal nem b@..ol ki,másnap 10 munkanélküli,pénztelen ember fog jelentkezni a helyedre..
"A kérdező esetében
ráadásul nem is derült ki mi lett volna a
túlórával,ezért kár előre arcoskodni,pláne
próbaidő alatt."
Ez nem arcoskodás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!