Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért kell egész napos AC-ket...

Miért kell egész napos AC-ket tartani egy sima gyakornoki pozíció miatt?

Figyelt kérdés
Mostanában mindenhol ez a divat, de szerintem semmi értelme nincs. Úgysincs a gyakornokoknak semmi felelősségük, csak robotoknak használják őket. Miért csinálják ezt?

2015. jún. 3. 10:05
 1/6 anonim ***** válasza:
69%

Egyreszt a gyakornokok sok helyen normalis feladatokat is kapnak, masreszt meg a ceg megteheti hogy igy valogat, igy aztan meg is teszi.

Nincs ebben semmi rossz, sot nem art ha mar gyakornokkent szokja az ember az ilyen kivalasztasi folyamatokat.

2015. jún. 3. 10:18
 2/6 anonim ***** válasza:
Altalaban a gyakornokokat nem (csak) azert veszik fel a cegek, hogy elvegeztessek veluk a robotmunkat, ez egyfajta befektetes, eloszures es marketing. Ha beval az emberke, miutan lediplomazott, egybol tudnak neki rendes allast ajanlani, meg jo hirnevet kelti a cegnek az evfolyamtarsai kozott. Fontos, hogy megfeleljen az attitudje, motivacioja, jelleme a ceg elvarasainak.
2015. jún. 3. 11:01
 3/6 anonim ***** válasza:

Nálunk pl. a gyakornokoknak abszolut van felelősségük, nem robotoknak használják őket. Van olyan gyakornok, aki fél év után jobbat teljesít, mint egy "rendes" kolléga - pont azért, mert nagyon alaposan ki lettek válogatva, jók a képességeik, stb...

Az egész (Vagy több) napos AC-nak pedig pont az az értelme, hogy alapos legyen a szűrés. Egy 15 perces beszélgetésen kb. azt verek át akit akarok, ha tudom mit akar hallani és jó emberismerő vagyok. Egy egész napos stresszes, megfeszített AC-n ahol lehet 5-6 ember is tesztel ez már sokkalta nehezebb.

2015. jún. 3. 11:23
 4/6 anonim ***** válasza:
90%
Mert villantani akarnak a kis gyakrnokoknak, hogy tényleg komoly a pozi. Én felelősségteljesebb, jobban fizető pozinál 3 körös interjún voltam, nem akartam volna AC-zni, mert felesleges időtöltés lenne.
2015. jún. 3. 21:36
 5/6 anonim ***** válasza:
A legjobb gyakornokokat akarják, ugyanis később belőlük töltik fel a rendes alkalmazotti pozikat.
2015. jún. 4. 00:27
 6/6 anonim ***** válasza:
Mert nem normálisak. Engem is akartak ilyenre hívni, hát mondtam, hogy köszi inkább nem. Aztán elmentem olyan helyre dolgozni ahol nem volt ekkora körbeszopatás és itt sem fénymásolni kell, hanem normális feladatokat kapunk.
2015. jún. 27. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!