Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A feleségemmel együtt nettó 1...

A feleségemmel együtt nettó 1 mFt-ot keresünk havonta.2 gyerekünk van, ez jónak számít?

Figyelt kérdés
Ebből mennyit illene havonta félretenni?

2015. máj. 27. 15:40
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
71%
Mit játszod az eszedet?
2015. máj. 27. 19:42
 12/18 anonim ***** válasza:
76%
Ha valóban ennyi a keresetetek, akkor valószínűleg tudjátok, hogy jónak számít. A félretétellel kapcsolatban meg érdemes azon gondolkozni, hogy milyen célból, milyen távban gondolkoztok, és még egy pár kérdés függvényében tudok javasolni ilyen vagy olyan megtakarítási formát, összeget, amit illik félretenni.
2015. máj. 27. 19:49
 13/18 anonim ***** válasza:
91%
Én mindig kiveszem kp-be és a kandalló mellett tárolom. Ha hűvös van este, vagy csak nem férek el normálisan a zsetontól, akkor kicsit lapátolok a tűzre.
2015. máj. 27. 21:58
 14/18 anonim ***** válasza:
Mi is ennyit keresünk (najó 100ezerrel kevesebbet viszont nincs gyerek), 400ezret mindig félre tudunk tenni.1 misiből 500-at szerintem félre tudtok tenni.
2015. máj. 29. 08:37
 15/18 anonim ***** válasza:

Eleg rosszindulatunak tunnek a valaszok, pedig nem ok az egyeduliek szerintem akik ennyit keresnek. sot vannak sokan ekkora bevetellel gyerek nelkul.

De nem ez a lenyeg. Kerdezo: en nem otthon elek de szerintem attol fugg hogy milyen eletformat eltek ennek fuggvenye hogy mennyit tudtok /akartok felretenni.

A rosszmaju megjegyzesekkel meg nem kell torodni. ha sokan akik nem otthon elunk megirnank hogy atszamolva forintra mennyit keresunk nehanyan azonnal szivszelutest kapnanak a duhtol. es gyerekunk sincs es nem is lesz.

sok szerencset es ne torodj a savanyu valaszokkal.

2015. máj. 29. 13:26
 16/18 anonim ***** válasza:

Kb. ahogy az utolsó írja.. Mi is külföldön kerestünk ennyit, utána tértünk haza. Nyilván nem itthon lehet átlagosan ennyit keresni és a fizetésed 75-90%-át félretenni (sajnos). Ha így lenne el se kellene sokaknak mennie. Viszont a hazai népesség jelentős hányada éli így az életét, és a GDP arányhoz képest, is meghatározó ezeknek a kereseteknek csak az a része, amit hazaküldenek az igazából megbecsülhetelen létszámú, de közel milliós nagyságrendű külföldi munkavállalók.

Viszont ahogy írtam is, ehhez is kell egy pénzügyi "műveltség",-amit mi pl ma már tanítunk is a kivándorlóknak indulás előtt- hogy a jobb anyagi körülményt hogyan tudd hatékoynan kezelni kint, hogy ne folyjon el a pénz amit keresel. (pl. mi a cash flowt alakalmazzuk)

2015. máj. 29. 14:20
 17/18 anonim ***** válasza:
A kiadásaitoktól és az életkörülményeitektől függ, hogy mennyit lehet félretenni. Mert hiába keresel jól ha hetente kétszer kell tankolni azt a nyomorult Porschét. Kérdés, hogy ilyen bevételhez milyen költségek a racionálisak. Szerintem ha nincs hiteletek és nem éltek értelmetlenül pazarlóan, akkor 500-600 ezret félre lehetne tenni belőle.
2015. máj. 29. 16:42
 18/18 anonim ***** válasza:

#15-nek:

Nem rosszmájúságból, vagy irigységből írnak itt sokan. Például én is ismerek több olyan embert is, akiknek FEJENKÉNT 1 millió vagy afelett van a nettója Magyarországon. Külföldön pedig a fejenként 500k nettó inkább egy rosszabb középkereset.

Nálam és még sok más embernél az "ez jónak számít?" résznél szakad el a cérna, mert normális ember már csak tisztában van a magyar bérviszonyokkal. Ez egy tipikus, unatkozó tizenéves szófordulata, aki csak poénkodásból ír ki egy kérdést. Szerintem ugyanaz a gyerek, aki a többi rovatba a "38 centis a f***om, ez jónak számít" jellegű kérdéseket írogatja...

2015. máj. 29. 22:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!