Megjár a táppénz?
Figyelt kérdés
május elsejével felvettek az önkormányzathoz közmunkásnak de nem biztosítottak munkaruhát és csúnyán megfáztam amiből lett egy tüszős mandulagyulladás majd egy tályog a torkomon ami olyan szintű lett hogy már a végén levegőt is alig kaptam. két hét munka után kórházba kerültem és bent töltöttem egy hetet, mire hazaértem a munkáltató hagyott egy üzenetet az üzenetrögzítőn és mondta h ne nagyon számítsak fizetésre meg semmi lóvéra sőt alkalmazni se akar tovább. A két hét alatt nem íratott alá velem munkaszerződést, pedig folyamatosan írtam a jelenléti ívet.2015. máj. 25. 11:29
1/8 anonim válasza:
Hát ez elég zavaros. Az önkormányzat nem alkalmazhat munkaszerződés nélkül. A közmunkásnak az első hónapban nem jár táppénz. És most a munkáltatód valójában az önkormányzat, vagy vállalkozás, mert az önkormányzat olyat nem csinál, nem csinálhat, hogy telefonüzenetben közli, hogy ne nagyon számíts fizetésre, meg semmi lóvéra, sőt alkalmazni se akar tovább. Ilyet hivatalból egy állami fenntartású önkormányzat nem tehet. Ha pedig mégis megtette, akkor a helyileg illetékes Munkaügyi Bíróságon tegyél feljelentést. [link]
2/8 anonim válasza:
Első jól írja.
Egyébként annyi ideig jár, amennyit előtte dolgoztál - hivatalosan.
3/8 anonim válasza:
Ha nem dolgoztatnának szerződés nélkül akkor kb minden falut/várost perelni kéne Magyarországon. A környékünkön kb mindenhol 1hetes késéssel lettek a szerződések kiállítva.
4/8 A kérdező kommentje:
kereken két hetet ledolgoztam és a harmadik hét hétfőjén mentem el dokihoz azaz múlthét hétfőn, kedden már műtötték a torkomat és tegnap engedtek haza, de még mindig kell pihennem minimum egy hetet amíg ismét munkába állhatok. A polgármesterünk alkalmaz és ő hagyta ezt az üzenetet a rögzítőn, nem értem miért ilyen ellenséges velem szemben. azt se értem hogy 2 hét alatt miért nem kaptam meg a munkaszerződésem, se a munkaruhám.
2015. máj. 25. 18:54
5/8 anonim válasza:
Ha van rögzített hangfelvételed erről, akkor menj a Házon kívül-be, mert hivatalosan egy forintot sem fogsz kapni. Ha nincs munkaviszony, nem jár táppénz. Max valami segélyt kérhetsz.
6/8 A kérdező kommentje:
bevásároltam a kórházra pizsamákat meg ami kellett, kiváltottam a gyógyszereket amiket felírtak meg a maszkokat mert anélkül nem mászkálhatok nehogy megfertőzzek vkit vagy engem meg ne fertőzzenek és annyi pénzem maradt hogy vegyek magamnak egy kiló kenyeret.
2015. máj. 25. 19:08
7/8 anonim válasza:
Hát ez már csak ilyen, ha nincs szerződés akkor nincs se fizetés se táppénz. A hivatalos szervekhez fordulhatsz, a jelenlétit meg kell mutatniuk, a többi munkást megkérdezik, hogy ők kaptak-e szerződést időben.
8/8 A kérdező kommentje:
a többieknek rendbe van minden papírjuk. Én később csatlakoztam ebbe a programba mivel az egyik munkás felmondott így nekem szóltak h vállaljam el mert kell nekik egy ember hogy ne bukják el a programra felvett lóvét és ne keljen kirúgni másik 5 embert.
2015. máj. 25. 22:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!