Próbavásárló munka?
Találtam egy hirdetést, ahol próbavásárlót keresnek a lakhelyemen. A hirdető a Perfect Shopping Kft.
A hirdetésének a lényeges része:
"Feladatok: Próbavásárlói feladatok ellátása, adminisztrációs feladatok elvégzése. Elvárások: Középfokú végzettség, felhasználói szintű számítógépes ismeretek.
Amit nyújtunk: Kiegészítő jövedelem, önálló munkavégzés. Amennyiben kiegészítő jövedelmet keres, és szereti az érdekes feladatokat, akkor jelentkezzen!"
Egy ilyen munka hogyan működik? Itt arra gondolok, hogy pl. megmondják h XY üzletben vegyek ezt meg azt, és utána fizetnek érte. Namost ezt a tevékenységet egyéni vállalkozóként kell végezni vagy nem?
ÉS kb. mennyit fizet?
Csak ennyit emelnék ki és reagálnék rá:
"Keress normális melót és ne mások munkáját bíráld. Etikátlan és gusztustalan."
Van normális munkám, de egy kis mellékes sosem ártana.
Ne bíráljam mások munkáját? Minden főnök bírálja a beosztottjai munkáját. A NAV bírálja szinte mindenki munkáját közvetlenül vagy közvetve. A népesség bírálja a politikusok munkáját. Stb. Lehetne még sorolni bőven.
Etikátlan és gusztustalan? Lásd a fentebb elmondottakat, plusz valakinek ezt is meg kell csinálnia.
a próbavásárló nem a másik ember munkáját bírálja, hanem azt teszteli, hogy hogyan viselkedik a vevővel. mivel aki eladónak jelentkezik igenis viselkedjen az 1001. vásárlóval is korrektül, mert neki az az 1001., de a vásárlónak nem. aki eladónak jelentkezik, annak az a dolga, hogy normálisan viselkedjen. és nehogy azt hidd, hogy a jegyzőkönyvben csupa fikázás van, a próbavásárlók is igen korrektek, ugyanis az ő fizetésük is a hitelességüktől függ.
egyébként meg ha a főnök ott van, akkor nyilván az eladó is másképp viselkedik, és a tesztnek pont az a lényege, hogy ne tudjon róla. ez egyáltalán nem etikátlan dolog, ha a főnök nem tud róla, és az eladó bunkó a vevőkkel, akkor abba a boltba többet nem fognak menni, ami neki bevétel kiesés. szerintem ez egy abszolút világos dolog, és ezt csak az tartja etikátlannak, aki pont beleesett egy negatív értékelésbe. lefogadom téged is megdorgáltak egy szemét próbavásárló miatt :D
én is próbavásárló vagyok, a magam nevében azt tudom mondani, hogy én mindig korrektül jegyzőkönyveztem, és empatikus is voltam, tehát ha valakin láttam, hogy azért hibázott, mert sokan voltak és hulla fáradt, akkor hozzátettem, hogy a körülményekhez képest igenis jól végezte a dolgát, és nekem pozitív volt a benyomásom. szóval lehet itt fikázni ezt a munkát, de az írásodból azt veszem le, hogy igen nagy sértettség van benned. én azt mondom, ha ez így van, akkor ne menj eladónak.
egyébként eladó is voltam, szóval azt is pontosan tudom, hogy milyen a 100. tahó után is mosolyogni, de nem éri meg türelmetlennek lenni, mert lehet, hogy a 101. meg nem tahó, és megbántod, és a cég hírnevét is rontod. ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!