Kitűnő angol nyelvtudással van itthon esélyem életképes fizetésre, vagy énis "menjek" a többi után?
És szerinted ha kimész, ott mennyivel jobb? Elég sokan beszélik majd azt a nyelvet ott nálad magasabb szinten. Persze tudom én, hogy a mosogatófiú ott jobban él, mint itthon, de azért családot ott is nehezen alapít. Ha hiszed,ha nem, nálunk még a gyermekellátó, szociális intézmények még elég fejlettek. Sok helyen pl. nincs állami óvoda, csak nagyon kevés, iskola napközi csak fizetős, így délben el kell vinned az iskolaköteles gyereket, ha nem tudod kifizetni.
Nekem van egy ismerősöm, aki diplomával kiment takarítónőnek, a férje meg szakmunkás, de vitték a nagymamát is, mert mondta, hogy a gyereket nem tudták máshogy megoldani.
Szóval nem tudom milyen többi után akarsz menni.
Egyébként meg állj neki egy második nyelvnek, 2 nyelvvel már el lehet helyezkedni normális szakma nélkül is.
Aki felsőfokon beszél egy idegen nyelvet, az azért általában értelmesebb annál, hogy csak takarítónak vegyék fel. Irodai munkát ugyanúgy kaphatsz kint is, mint otthon, csak kint arányosan sokkal jobban megfizetik. És egyébként az a takarítói fizetés is arányaiban sokkal jobb, mint a magyar. Igen, a gyerekeket nehéz megoldani, mert nincs olyan napközi, mint Magyarországon, de cserébe itt sokkal igényesebb az oktatás, vannak normális taneszközök, nem a szülőknek kell összedobni a krétára valót, nem kell 10 kilós iskolatáskával járatni a kicsiket iskolába sok fölösleges kacattal, és nem 30 gyerek jut az óvodában egy óvónőre, hanem 10. A legtöbb kisgyerekes családnak saját bentlakásos bébiszittere van, ami itt nem számít luxusnak, meg tudják fizetni még az átlagemberek is.
De ha szeretsz Magyarországon élni, akkor először inkább próbálj otthon állást keresni. Otthon is ki lehet fogni jókat, pl. tesóm egy anglisztika diplomával kb. 200000Ft-ot keres, bár ő ért a számítógépekhez is, amiről ugyan nincs papírja, de ezzel kapcsolatos munkát végez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!