Ha a könyvelés hibájából több családi kedvezményt vettek figyelembe, mint kellett volna és emiatt többszázezret kel lvisszafizetnie a munkavállalónak, akkor az ráverhető a könyvelőirodára?
A kérdés adott, elvileg egyel több gyerek után vették figyelembe a kedvezményt, mint kellett volna, a nyilatkozaton tudtommal fel kell írni a gyerekeket és beikszelni, hogy hány után akar kedvezményt igénybe venni (nyilván amennyi után lehet)
Jól tudom?
Azt felfogtam, hogy az illető sara, hogy nem tűnt fel neki, csak az csesz fel, hogy a miértjén kellett ennyit pörögni. Nem és kész.
Magyarán a bérszámfejtő legfeljebb benti lecseszést kap max., erre voltam kíváncsi, köszönöm.
És bérpapírt sem kapott egy hónapban sem? Vagy azt nem is olvasta, nézte át?
És ha kevesebb fizetést adtak volna, az sem tűnt volna fel?
" És ha kevesebb fizetést adtak volna,
az sem tűnt volna fel?"
Ó dehogynem! A kevesebb az mindig rögtön feltűnik és rögtön megy a reklamáció. ;-) Csak a többletet nehéz észrevenni. ;-)
Mondok nektek 2 csúnya dolgot
1) van Magyarországon is az a fizetés, ami tökéletesen le van adózva, csak olyan összeg, ahol pár tízezer már semmit nem számít, ergó nem, nem tűnik fel.
2) a könyvelőn kívül senki nem könyvelő, hogy tudja, miért is pontosan annyit kap, egyszer nem veszi észre a változást, akkor többet nem is fogja a következő májusig.
A kérdés az volt, hogy alapvetően a könyvelő hibájából eredő büntetés miatt ő felelősségre vonható-e. A választ megkaptam, inennetől lapozzunk tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!