Nők, akik titkárnők, ügyintézők vagy adminisztrátorok voltatok, hol dolgoztok/dolgoztatok (hivatal, vállalat stb. ) szerettétek-e, vagy nem, és miért?
Szeretnék rájönni, hol jobb a munka. Tudom ez kolléga és főnök függő is. De egy állami, közigazgatási hivatal; vagy vállalat, Kft. ami jobbnak számít?
Tapasztalatokat szeretnék! Köszönöm!
Én multi cégnél dolgozom, mint titkárnő/adminisztrátor. Nincs vezetői beosztásom, egy nyugdíjba vonult kolléganőm jött vissza, ő van mellettem napi 6 órában.
Én sose mennék közalkalmazotti helyre dolgozni. Egyrészt a bér miatt, másrészt, nincs kedvem 4 évente rettegni, hogy marad-e m.helyem. Bár, utóbbi magánszférában is rettegős, de 10 év alatt 1× sem közölték, hogy álljak fel, mert nincs rám már szükség.
Dolgozni mindenhol kell, tehát ebből a szempontból édes mindegy. Mindenhol meg kell felelni az elvárásoknak.
10 év alatt emelték tisztességesen a fizetésemet (többi alkalmazottnak is!). Jelenleg nettó 185ezret viszek haza + étkezési utalvány.
Napi 8 óra munka, hó elején kötött (10.-ig), utána kötetlen munkaidő (nem probléma, ha pl. a gyerek lebetegszik és fél napot vagyok csak bent). Hétvégék mindig szabadok.
Ez elég jól hangzik. Én jelenleg egy önállóan működő költségvetési szervnél dolgozok, ami állami ugyebár.
Nekem majdnem 3 évig 75-85000 közötti volt a nettóm. Most emeltek mindenkinek pár hónapja és így 104.000 Ft lett. De ehhez a bérhez kicsit már sok a munka, és kezdek besokallni.
Nálam mondjuk annyi a gond, hogy páromhoz szeretnék költözni, ott pedig még kevesebb a munkalehetőség, mert csak kis faluk vannak arra...
Épp dilemmázok, hogy mi legyen...
Személyes véleményem egyébként: nem költöznék olyan helyre, ahol még a környező falukba sincs munkahely illetve, kevés a munkalehetőség.
Gondoljátok át, hogy hogyan lenne jobb nektek. Valamint, a párod hogyan tudna elhelyezkedni a szakmájával esetleg ott, ahol te laksz. Vagy, esetleg más városban (pl. Győrben).
Nos, ő most vagyonőr, és emellett méhészkedik is. Valamint vannak ott saját erdőterületei. Egyébként erdész, de nem abban dolgozik, mert a TSZ nem fizet semmit...
Nagyon utálja a várost és nem is tudna ott élni. Viszont 5 éve visszük ezt a hétvégi kapcsolatot, ami már kevés... itt lenne az ideje összeköltözni, és már lassan baba is jó volna (27 éves vagyok).
Én közalkalmazottként dolgozom egy kórházban, mint adminisztrátor.
A bér siralmas - szakképzett minimál és semmilyen plusz nincs.
Mivel innen már mindenkit kirúgtak aki nélkülözhetetlen volt, így én biztos maradok mert jól végzem a munkám - most épp 2,5 ember melóját végzem.
A munka napi 8 óra, néha szoktam túlórázni ha van valami sürgős, a többi tennivaló pedig csúszik folyamatosan, olyan nem is tudom mikor volt hogy naprakész volt minden, emiatt van tele a tököm az egésszel, kihagyom az ebédem, hamarabb bemegyek mert folyton késésben vagyok, még le is csesznek mert valamit nem csináltam meg, de sajnos nem tudok osztódni, ugye több orvos van és gyakorlatilag mindegyiknek én vagyok az asszisztense/titkárnője...
Nyugisabb napokon nem lenne rossz munka, de a fizetés miatt mindenképpen el szeretnék innen menni.
Értem, ez is nagyon nehéz helyzetnek hangzik :(
Őrület, hogy mindent egy emberből akarnak kihozni, de már lassan mindenhol így van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!