Egyedül megtudnék élni ~100. 000 forintból albérletben?
Figyelt kérdés
19 éves srác vagyok és meguntam ami itthon megy. El szeretnék költözni. 25000-35000 forint körül néztem albérleteket nagykanizsán, mindegyik bútorozott. Erre jönne rá a rezsi, közös költség. Akkor kéne még kajára, háztartási dolgokra meg minden egyébre még pénz. Szerencsére olyan a munkahelyem, hogy minden nap munka után letudok ott zuhanyozni, így a vízzel is tudnék spórolni otthon. Van amikor elmegyünk 4-5 napra vidékre dolgozni ahol a munkáltatónk fizeti a szállásunkat, reggelinket, vacsoránkat, szóval ott sem kell nagyon költeni, max ebédre venni néhány szendvicset. Valamint ha eleget túlórázok, annyit amennyibe még nem szakadok bele, akkor a nettó fizetésem elérheti a 120.000-130.000 forintot. Soha nem tévézek, így arra sem kéne fizetnem, áramot is spórolnék. Max számítógépezni szoktam néha. Szerintetek megtudnék élni?
Azért valljuk be, minősített hegesztők nem keresnek olyan rosszul még itthon, kis hazánkban sem.
2015. máj. 16. 13:32
22/44 A kérdező kommentje:
Mindegy, ez így már eléggé off topic.
2015. máj. 16. 13:34
23/44 anonim válasza:
Hány százalék lett a matek és a fizika érettségid gyerek? Ha 70% alatt, akkor jól tetted, hogy nem mentél mérnöknek.
2015. máj. 16. 13:35
24/44 A kérdező kommentje:
Én világéletembe soha nem készültem főiskolára, vagy egyetemre, lusta lennék annyit tanulni. :) Amúgy gondolkozz, 19 vagyok. 19 évesen hogyan lenne érettségim, úgy hogy meg van mellette a szakma? Szóval igen, érettségim még nincs, de most végzem esti suliban munka mellett, hátha valamire jó lesz egyszer. De a fenébe is, visszatérhetnénk az eredeti kérdéshez?
2015. máj. 16. 13:38
25/44 anonim válasza:
Igen. Mindenképpen jobban jársz ha van egy lakótársad. Vagy két lakótársad. Nekem elhiheted. Közgazdász vagyok.
2015. máj. 16. 13:42
26/44 anonim válasza:
Persze, a kereslet kínálat határozza meg, azonban mindenki, aki dolgozik biztosítani kellene egy minimális életszínvonalat. A magyar minimálbér ma a létminimum alatt van. Nem azt mondom hogy egy mosogató is 300-at keressen, de a mindenkori létminimum őt is megilletné pl.
2015. máj. 16. 13:44
27/44 anonim válasza:
#26: Ha megemeled a minimálbért a vállalatnak több költsége lesz. Ha több költsége lesz kevesebb embert tud foglalkoztatni ugyan annyi ráfordítással, ezért néhányat kirúg. Ők munkanélküliek lesznek. És a vállalat is rosszul jár mert kevesebb embere lesz és kevesebbet tud termelni. Érted?
2015. máj. 16. 13:47
28/44 anonim válasza:
27!
Értem, ezért kell az adórendszert is átalakítani. Azonban az nem jut el sokak agyáig, hogyha egyre több ember keres keveset, akkor előbb vagy utóbb a fogyasztás is meredeken csökkenni fog, így a nagy arccal rendelkező vállalkozó is majd kevesebbet tehet zsebre. Addig nem veszik észre még ez nem történik meg. Talán azért látom másként a világot, mert mielőtt lediplomáztam, és elértem azt, hogy ennyit keressek, mint most, előtte magam is minimálbéres voltam, igaz külföldön, de láttam, hogy a kisemberrel mit csinálnak. Ezért nem tudom elfogadni azt az érvet, hogy csak a tanulás megoldás, mert nem mindenki alkalmas mérnöknek, orvosnak, stb-nek. Valakinek a kétkezi melót is el kell végezni, és bizony ezt ma Magyarországon sajnos nem fizetik meg.
2015. máj. 16. 13:53
29/44 anonim válasza:
Te komolyan közgazdász vagy? Csak mert MÉRNÖK mik-makon az első dolog kb amit elmondanak gazdaságpolitikából, hogy ha csökkented az adókat azzal még nem lesz szükség több munkaerőre. Járulékcsökkentéssel a cég jár jól, nem a munkavállaló.
Azt lehet csinálni, hogy növeled a garantált bérminimumot, csak arra meg a gazdaság nem érett.
2015. máj. 16. 14:29
30/44 anonim válasza:
illetve még az állam és ezzel együtt az újraelosztósdi is rosszul jár, tehát a járulékcsökkentéssel pont a szegények járnak rosszul
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!