Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Más lehetőség hiányában...

Más lehetőség hiányában kimennél külföldre teljes állású cselédnek évi 2M Ft fizetésért, teljes ellátással 20 évre? A 20 év leteltével saját lakást is adnának, nem bejelentett munka lenne.

Figyelt kérdés

2015. máj. 12. 18:25
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
56%
Nem mennék mert jelenleg is többet kapok (igaz, ellátás nélkül) és még csak semmihez se értő, buta kezdő vagyok ahonnan bőven van fejlődési lehetőség.
2015. máj. 13. 02:56
 12/15 Kemikália ***** válasza:
38%

Nem, mert:

- Az előttem szólóak kérdésein felül, az évi 2millió ft fix, vagy van teljesítményarányos része is? Meg van határozva, mennyivel nő évente, vagy mitől függ, hogy változik-e?

- Az éves 2m az ugye havi 153e Ft (bruttó), ha számolsz 13.havi fizuval is. Ebből szépen leadózol, fizeted a tb-t (az akármelyik országbelit), marad kb 90-100ezer forintod. Neked kell mérlegelni, hogy amit kapsz érte valóban (nem amit ígérnek, hanem amit meg is kapsz: elismerés, tapasztalat, új környezet, stb), megéri-e Neked.

- Viszonyításképp, Magyarországon személyi asszisztensként (kultúrcseléd) kétszer (sokszor) ennyit is megkereshetsz legálisan, ha meg csak a pénz motivál, akkor tanulj olyat, amivel jól keresel. ha "ég a ház", és pályakezdő vagy, vagy nincs kedved magad megerőltetni szellemileg, Németországban a postás alapfizu bruttó 800-1000 eur körül van, 250ért van hol laknod, a kaja olcsóbb mint otthon, közlekedni meg lehet bringával is.

Szerintem gondold át, mennyiért adod el magad.

2015. máj. 13. 07:01
 13/15 anonim ***** válasza:
15%

" a

kaja olcsóbb mint otthon"

... na persze. Most vagy az itthoni vagy a kinti árakat nem ismered vagy nem megy a forint/euro váltás. :-P

Elhiszem hogy jobb az eletszinvonal de azert a kaja nem olcsobb. Csak az ottani fizubol a dragabb kajat is konnyebb kifizetni. Mert annyival nem dragabb amennyivel tobb a fizetes.

2015. máj. 13. 20:33
 14/15 Kemikália ***** válasza:

Igazából egyik sem erösségem, és az igaz, hogy a magasabb kereset mellett kevésbé nézi az ember az árakat. :)

A poén kedvéért másfél hónapig vezettem a kijövetel után, hogy mennyit költök kajára, összehasonlítottam akkor az otthoni árakkal (hoztam magammal a kiutazás elött összegyüjtött blokkokat), és összességében olcsóbbra jött ki. Ez persze nyilván múlik azon is, mit vesz az ember (készétel vagy felvágott, sajt, illetve disznó-, marhahús vagy vega cuccok), hol (Kaufland vs Kaisers vs Aldi / Lidl), és mikor (leértékelés vagy éhgyomorra beszabadulás a boltba, fizetés után). :)

2015. júl. 20. 12:25
 15/15 anonim ***** válasza:
37%

"a teljes ellátásban a szállás, a kaja, betegség esetén a kezelés, a kiutazás és visszautazás költségei lennének benne"

Ez, már ne is haragudj, de kamu.

Betegség esetén sem orvosi, sem kórházi, sem gyógyszeres ellátást nem kaphatsz sehol betegbiztosítás, tehát bejelentés nélkül, még akkor sem, ha a kérdés - mint írod-, elméleti.

És az lehet, hogy az odautazást fizetik, de hol van az megírva, hohy húsz év múlva! a visszautazást is állják?

Egy év alatt is közbejöhet bármi, nemhogy húsz kemény esztendő alatt!

Úgyhogy ez még elméletben sem fog menni.

Hogy az esetleges magánéletedről (ami a nullával lesz egyenlő) ne is beszéljek...

2015. júl. 20. 13:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!