Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kanada vizum menekültként....

Norbert19920504 kérdése:

Kanada vizum menekültként. Hogyan lehet kiutazni?

Figyelt kérdés
Lehet menni e még kanadaba mennekültként és ha igen irjátok már meg nekem hogyan kell..
2015. máj. 6. 18:16
 1/10 anonim ***** válasza:
Mi/ki ellen menekulsz? A Viktor itt nem elfogadható válasz!
2015. máj. 6. 18:23
 2/10 anonim ***** válasza:
4-5 éve még elfogadták, hogy etnikai alapon (mert jajj szegény csigányokat üldözik itt MO-n) menekült státuszt kérsz, de miután a retkesek tömegesen költöztek ki és kezdtek az ősi mesterségbe az óceán túl oldalán is (segélyen élősködés, kábelllopás !!!, ami addig kinn ismeretlen fogalom volt!) azonnal megszüntette Kanada a menekültek befogadását MO-ról és elkezdték szisztematikusan kitoloncolni a retkeseket - sajnos vissza ide.
2015. máj. 6. 18:38
 3/10 anonim ***** válasza:
Mitől menekülsz?
2015. máj. 6. 18:43
 4/10 A kérdező kommentje:
Nem mennekülök csak olvastam hogy van ilyen lehetöség mert dolozni szeretnék csak nincs nyelvtudásom es szeretnek igy kimenni hogy vigyem valamire mert magyarorszagba nem lehet megélni.
2015. máj. 6. 21:45
 5/10 anonim ***** válasza:
Ha még nyelvtudásod sincs, mit gondolsz, mit fogsz tudni csinálni Kanadában? Ugyanazt, mint itthon.
2015. máj. 7. 00:07
 6/10 anonim ***** válasza:

Magyarként amúgy se lehetnél menekült, hiszen egy biztonságos országban élsz.

Ha még angolul se tudsz akkor dolgozz inkább itthon.

2015. máj. 7. 05:18
 7/10 anonim ***** válasza:

Menekültként már nem tudsz kimenni, mivel az Eu is ad elég szabad mozgásteret a "meneküléshez". Ezt már az interjú előtt, az osztrák nagykövetségen is el fogják neked mondani.

Skilled workersként, pár száz ezerből meg lehet csinálni a vízumot, aminek a része az IELTS nyelvvizsga is és a hiányszakmában eltöltött idő + hogy fiatal legyél, ami a nicked alapján adva is lenne..

Mi 3-4 éve próbálkoztunk ezzel,de a pontszámunk kevés lett a vízumhoz. Egy (angol) vagy két (angol, francia) nyelv nélkül esélytelen, maximum ha családostól mész ki és nem Te kérvényezed a vízumot.

Helyette maradtunk az Eu-ban, most meg szépen itthon.. :-). Nem is vágyom nagyon máshova, van itt is bőven mit tenni.

2015. máj. 7. 13:48
 8/10 anonim ***** válasza:
Még annyi kiegészítésnek, hogy a pár száz ezren felül kiutazáskor a bankszámlán egy jelentősebb összegnek azért lenni kell, minimum fél évre elegendő önellátásra alkalmas pénzmennyiségnek ( ez nálunk 3 főre durván 1,8 millió volt akkoriban)
2015. máj. 7. 13:50
 9/10 anonim válasza:
Kanadába be se fogsz jutni, mert a reptéren fordítanak vissza a bevándorlásiak, mivel egy kérdésükre nem fogsz tudni válaszolni, pláne komolyabb anyagi hátteret felmutatni. Ahhoz, hogy dolgozni tudjál munkavállalási vízum kell, amit csak munkahellyel tudsz intézni, amihez persze ismét kb. középfokú nyelvtudás kell. De ahhoz, hogy egy munkahely meghívjon vízummal nem elég csak mosogatni vagy takarítani tudsz. Arra van elég ember az országban.
2015. máj. 15. 05:38
 10/10 anonim válasza:

Itt élek Canadaban. Nem menekult kent jottunk ki de vannak ismeroseink akik ugy jottek ki. 2 eve jottek ki menekultkent (4en ugy hogy az anyuka es apuka nem tudott angolul , hivtak nekik tolmacsot a hatarnal...!!!!!!) ok most kaptak meg a letelepedest nem regen. Meg mindig lehet jonni menekultkent csak azt mondjak hogy hamarabb targyaljak az ugyet .. Azt hogy lehet jonni ugy onnan tudom hogy egyik ismeros most jeletkenezett le menekultkent. Szoval meglehet probalni de mostmar szigoritottak a torvenyeken szoval nehezebb. Az angol nyelvtudas attol fuggetlenul jol jon. Es egyatalan nem biztos hogy kapsz ugy letelepedesit mostmar .. Sott.. Ja es egy nagyon jo story kell arrol hogy miert menekulsz!! Es annak meg szerintem sok ertelme nincs hogy 1 evig itt laksz es utanna haza kell menned mert egyatalan nem lehet sok penzt gyujteni a segelybol annyi ido alatt. Torontoba elmeletileg jobban megadjak a statuszt nem tudom hogy ez mennyire igaz.

Remelem segitettem valamennyit :)

2015. máj. 18. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!