Kanada vizum menekültként. Hogyan lehet kiutazni?
Magyarként amúgy se lehetnél menekült, hiszen egy biztonságos országban élsz.
Ha még angolul se tudsz akkor dolgozz inkább itthon.
Menekültként már nem tudsz kimenni, mivel az Eu is ad elég szabad mozgásteret a "meneküléshez". Ezt már az interjú előtt, az osztrák nagykövetségen is el fogják neked mondani.
Skilled workersként, pár száz ezerből meg lehet csinálni a vízumot, aminek a része az IELTS nyelvvizsga is és a hiányszakmában eltöltött idő + hogy fiatal legyél, ami a nicked alapján adva is lenne..
Mi 3-4 éve próbálkoztunk ezzel,de a pontszámunk kevés lett a vízumhoz. Egy (angol) vagy két (angol, francia) nyelv nélkül esélytelen, maximum ha családostól mész ki és nem Te kérvényezed a vízumot.
Helyette maradtunk az Eu-ban, most meg szépen itthon.. :-). Nem is vágyom nagyon máshova, van itt is bőven mit tenni.
Itt élek Canadaban. Nem menekult kent jottunk ki de vannak ismeroseink akik ugy jottek ki. 2 eve jottek ki menekultkent (4en ugy hogy az anyuka es apuka nem tudott angolul , hivtak nekik tolmacsot a hatarnal...!!!!!!) ok most kaptak meg a letelepedest nem regen. Meg mindig lehet jonni menekultkent csak azt mondjak hogy hamarabb targyaljak az ugyet .. Azt hogy lehet jonni ugy onnan tudom hogy egyik ismeros most jeletkenezett le menekultkent. Szoval meglehet probalni de mostmar szigoritottak a torvenyeken szoval nehezebb. Az angol nyelvtudas attol fuggetlenul jol jon. Es egyatalan nem biztos hogy kapsz ugy letelepedesit mostmar .. Sott.. Ja es egy nagyon jo story kell arrol hogy miert menekulsz!! Es annak meg szerintem sok ertelme nincs hogy 1 evig itt laksz es utanna haza kell menned mert egyatalan nem lehet sok penzt gyujteni a segelybol annyi ido alatt. Torontoba elmeletileg jobban megadjak a statuszt nem tudom hogy ez mennyire igaz.
Remelem segitettem valamennyit :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!