Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Lehet ilyen végzettséggel...

Lehet ilyen végzettséggel külföldön munkát találni?

Figyelt kérdés
8 általánossal, alapfokú nyelvvizsgával, szakma és érettségi nélkül? Milyen munkát? Mennyit fizetne egy átlagos nyugati országban, Angliában kb.? (Főleg aki külföldön él az írjon. Nem akarok vitatkozni hogy miért megyek ki meg olyanra sem vagyok kíváncsi hogy az országot tegyem jobbá stbstb...)

2015. máj. 5. 21:41
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Na, vajon mennyit? Minimálbért. A semmire külföldön is minimálbért fizetnek. Megélsz belőle, de nagy reményeid ne legyenek, a minimálbér itt is csak minimálbér.
2015. máj. 5. 21:56
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Alapszintű betanított munkát fogsz tudni végezni, gyakorlatilag a "legkoszosabbat" kint is (köztisztaság, építkezésen cipelni, gyárban kisegíteni), mivel már a gyári munkásoknál is nagyobb az átlag elvárás, így gyárban is olyan melóra számíthatsz, ami nem túl vonzó másoknak.

Anyagilag elvileg jobban fogsz keresni, mint itthon, viszont a megélhetés is sokkal drágább, így esélyes, hogy amit ki tudsz fizetni az kb a 3-4 ember egy szobában (sokan csinálják, hogy bérelnek egy nagy lakást, de utána minden centiméteren laknak).

A másik gond, hogy mivel nem beszéled a nyelvet, mindenben segítségre lesz szükséged, amit egyrészt nem ingyen fog senki csinálni (jól lehet keresni, ha tolmácsolsz embereknek, ezt úgy képzeld el, hogy már egy 2 perces beszélgetésért is el fog kérni pár fontot a segítőd egy komolyabb ügyintézés, meg simán 10-20 fontnál kezdődik), és mellette mivel nem érted, hogy mi van simán le is fog húzni egy csomó ember (pl neked azt mondja, hogy kell valamihez egy kis pénz, közben meg ő teszi zsebre).

Angoloknál hetente van fizetés, de valahogy addig is ki kell húznod, amíg az elsőt megkapod (az első általában 2 hét után), valahol laknod kell, ez sok pénzbe kerül, és utána is hiába keresel forintra átszámítva hihetetlenül jól, ha a szállás, a kaja, a közlekedés elviszi majdnem az egészet, a maradékot meg elköltöd olyasmire, mint a tolmács, amire itthon semmi szükséged nem lenne.

2015. máj. 5. 22:13
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
alja mocsok munka, amiből ott sem fogsz tudni megélni... én a helyedben összeszednék annyi pénzt, hogy meg tudjam csinálni estin az érettségit, a nyelvet agyba-főbe nyomatnám, nyelvvizsga nem kell,csak tudj beszélni.az a baj, hogy a 8általánosodra még csak olyan tanfolyamot sem tudsz építeni, amivel érnél is odakint valamit..hány éves vagy?
2015. máj. 5. 22:28
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

"Nem akarok vitatkozni hogy miért megyek ki meg olyanra sem vagyok kíváncsi hogy az országot tegyem jobbá stbstb...)"

Nyócáttalánossal mégis mi a brontot akarsz itt jobbá tenni? A veteményes felásását nem bíznám rád, koma.

Menj csak ki, jó lesz az neked.

2015. máj. 6. 01:51
 5/8 A kérdező kommentje:
18, jövőre lehet akkor, hogy leteszem az érettségit, mert azt gondoltam hogy kint 8 ált al is jobban keresek mint itthon egy érettségivel, ezért akartam megspórolni +1 évet, meg sok stresszt ugye. Nyelvvizsgám van, tehát tudom az angolt, B-1-B2 szinten. Én nem tudtam, hogy ilyen drága külföldön a megélhetés. Gondolom az írta aki volt már kint. De akkor nem megyek, mert érettségi ma már mindenhez kell. A szüleim még 8-10 év tanulással is elhelyezkedtek annó jól fizető álláson, nem kellett akkoriban még 20 évet tanulni. :/ Köszi a válaszokat!
2015. máj. 6. 09:44
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Nyolc általánossal, nyelvtudás nélkül nem nagyon. Annyi türelmed még legyen, hogy többnyire normálisan tanulj meg angolul, mielőtt kimész.
2015. máj. 6. 09:51
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Ugye hiába keresel 4-szer annyit, ha 5-ször annyiba kerül a megélhetés. A minimálbér ott is csak minimálbér, Londonban például lehetetlen(most mindjárt jönnek és jól megmondják, hogy "dehát én 8 másik emberrel élek egy szobában, sokkal jobb színvonalon, mint otthon") megélni belőle, vidéken már talán, de ott ugye munkát is nehezebb találni. Az alapfokú nyelvvizsga meg sajnos köszönőviszonyban sincs tényleges nyelvtudással, ne hagyd abba a tanulást.
2015. máj. 6. 09:56
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Érettségit ne spórold meg, arra tuti szükséged lesz, bármerre is sodorjon az élet. Utána, ha érdekel a kaland, ki lehet próbálni, de szerintem ilyesmibe akkori vágj, ha az ország olyan pontján élsz, ahol még gyárban sem tudsz elhelyezkedni, mert kint legalább valami hasonló melót fogsz találni.
2015. máj. 6. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!