Tényleg ma már nagyon nehéz Ausztriában vagy Németországban munkát találni?
szakmai és főleg kemény kétkezi amiből hiány van
fémipar, faipar, építőipar...
Jót kérdezel, Bécsben vagyok felszolgáló. :)
Ha van nyelvismereted és gyakorlatod akkor pikk-pakk el lehet helyezkedni. A belső kerületekben kell az angol is.
Jó nyelvtudással, papírokkal, dolgozni akarással fogsz mun kát találni.
Én több alapvető problémát látok a magyarok kinti munkakeresését illetően
1: A semmire mennek ki nagyon sokan, értsd: nyelvtudás, szakma, félretett pénz nélkül. Szerintem alapvető, hogy a befogadó ország nyelvét beszéld, főleg azért, mert ügyintézni rengeteget kell majd... Félretett pénz nélkül pedig egyszerűen nem szabad nekiindulni. Legalább egy kauciónyi,illetve egy hazaútnyi mindig legyen a számlán.
2.: Nem mernek normális állásokra pályázni. Persze, mindenki az alján kezdi, és rengeteg energiába kerül, hogy eljuss odáig, hogy ne csak auslander legyél, de egyszerűen irreleváns, hogy diplomás emberek mosogatnak/takarítanak/mocsok munkát végeznek odakint. Merni kell, és akarni.
3.: Magyar cégen keresztül mennek ki. NEM NEM NEM SZABAD! Sajnos a közvetítő cégek nagy része biztos, hogy át fog vágni. A legtöbb magyar, aki kisemmizve jött haza,nem a németek miatt bukott meg...
4.: Nem használják ki a német állam által nyújtott lehetőségeket (mert nem is tudnak róluk). Rengeteg támogatást adnak a külföldieknek, nem csak pénzben, de pl.: kamatoztatható tudásban is.
5.: Nem elég kitartóak. Ezt szerintem nem kell magyarázni.
6.: A magyarokra támaszkodnak odakint, ahelyett, hogy azon dolgoznának, hogy a németek közé beilleszkedjnek, kapcsolatokat alakítsanak ki és ápoljanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!