Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Angol vagy német nyelvet...

Angol vagy német nyelvet érdemesebb tanulni?

Figyelt kérdés
2015. ápr. 27. 09:53
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Angolt, mert világnyelv, és aztán amit akarsz. Ma már az a kérdés hogy az angol mellett mit beszélsz, szimplán az angol ma már alap
2015. ápr. 27. 09:59
 2/10 anonim ***** válasza:

A mi cégünknél németet, mert az ügyfelek 55%-a Osztrák...

De az sose baj ha tudsz Angolul is. Én sajna utálok nyelvet tanulni...

2015. ápr. 27. 10:04
 3/10 anonim ***** válasza:
Én sajnos angolul tudok de semmit nem érek vele, itt a némettel sokkal többre lehet vinni.
2015. ápr. 27. 10:06
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

angolul ma mar mindenkinek tudni kellene, az alap.

Magyarorszagon hasznos a nemet masodik nyelvnek.

2015. ápr. 27. 10:10
 5/10 anonim ***** válasza:
mindkettő alap lassan - úgyhogy neki kell álljak a németnek, mert szinte teljesen elfelejtettem :(
2015. ápr. 27. 10:58
 6/10 anonim ***** válasza:
Mindketto.
2015. ápr. 27. 11:32
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Az angol az alap, mégis a munkavállalók 10 %-a, ha beszél jól angolul...
2015. ápr. 27. 15:07
 8/10 anonim ***** válasza:

Nálunk szinte mindenki németül beszél a vezetőségben (Osztrák anyavállalat).

De nem lepődnek meg, ha angolul kezd el valaki beszélni hozzájuk. Ha nem tudnak angolul, akkor megpróbálják magukat "konyhanyelven" megértetni vagy egy másik ember fordít.

Véleményem szerint angol az alap, utána jöhet bármi más.

2015. ápr. 27. 18:59
 9/10 anonim ***** válasza:

Angol az alap. A német bizonyos helyeken jól jön, pl a turizmusban. De voltam én már németes kontakt, nem volt elvárás a nyelvtudás, elég jól tudnak ők angolul.

Angol után mindenképpen kell egy második nyelv, én az oroszra vagy a franciára voksolnék.

De azt felejtsd el, hogy vagy-vagy. Angol nélkül multinál semmire sem mész.

2015. ápr. 28. 21:21
 10/10 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy mit szeretnél. Ha sógoréknál pincérkedni, akkor német, ha bármi mást, akkor angol. Ha német multinál, akkor mindkettő, ha más multinál, akkor meg a németnél csak nagyobb hozzáadott értékű nyelvek vannak, különösen jól pörögnek a skandináv nyelvek és a holland. Pl. ha beszélsz angolul és dánul, akkor már másodlagos, hogy mihez értesz, lesz egy egész jól megfizetett pozíciód valamelyik multinál.
2015. ápr. 29. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!