Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan lehet külföldön elhelye...

Hogyan lehet külföldön elhelyezkedni, hogy ha nem túl jók az opciók?

Figyelt kérdés
El szeretném hagyni Magyarországot, de örökre és véglegesen. Aki vagy akik külföldön dolgoznak és élnek azokat kérdezném: -ha nincsen sehol sem ismerős, akkor még is, hogy kivitelezhető az egész? -az országon kívül is ennyire rosszindulatúak és irigyek, alávágósok a magyarok mint itthon vagy ott esetleg csoda történik és levetkőzik ezt a genetikai "örökséget"?-ha az országon kívül beteg lesz valaki (AKÁR: a mostani influenzákba már simán bele lehet halni gyógyszer nélkül egy-másfél hónap alatt)akkor azt hogyan tudja orvosolni az ember? Vagy vegyük simán azt, hogy ha beteg lesz valaki, akkor mivel ott sem tudd bemenni dolgozni (ott is) azonnal kirúgják a p..sába? (úgy hallottam elég öt percet késni és már repül is az illető)

2015. ápr. 25. 07:47
 1/2 The Vault Dweller válasza:
100%

A végével kezdem:

"Vagy vegyük simán azt, hogy ha beteg lesz valaki, akkor mivel ott sem tudd bemenni dolgozni (ott is) azonnal kirúgják a p..sába? (úgy hallottam elég öt percet késni és már repül is az illető)"

Mégis milyen országban rúgnak ki egy öt perces késésért? :D

Én Nagy-Britanniában élek, és ilyenről szó sincs, szerződéses dolgozót csak nagyon jó okkal lehet kirúgni, betegség alatt egyszerűen nem lehet, rövid késésért főleg nem. A munkaügyi törvények egyébként egész Nyugat-Európában szigorúbbak, mint Magyarországon, a munkaadót nagyon keményen meg lehet b..szatni, ha vét a foglalkoztatási törvények ellen.

-ha nincsen sehol sem ismerős, akkor még is, hogy kivitelezhető az egész?

Egyrészt az EU ad támogatást más tagállamokba költöző lakosoknak, ezért csak annyit kell tenned, hogy vállalod, hogy a másik országba hosszú távra mész.

Részletek ebben a cikkben:

[link]

Másrészt fizethetsz munkaközvetítőt, amely talál neked munkát illetve szállást. Én a Workline ügynökséggel jöttem ki, nem volt velük bajom. Persze, ez pár százezres tétel, költőpénzzel együtt.

"-az országon kívül is ennyire rosszindulatúak és irigyek, alávágósok a magyarok mint itthon vagy ott esetleg csoda történik és levetkőzik ezt a genetikai "örökséget""

Szeretném azt mondani, hogy nem, de sajnos az itteni magyarok közt is pontosan ugyanúgy megtalálható a széthúzós, ellenségkeresős mentalitás, viszont a jó hír az, hogy az ilyen emberek egy idő után mind kihullottak ott, ahol én dolgoztam, mert annyi ellenséget csináltak maguknak, hogy amikor elveszítették az állásukat (szexuális zaklatás, szexista és rasszista megjegyzések, vagy erőszakkal fenyegetődzés miatt - igen, itt ezekért kirúgnak, mint macskát szarni) senki sem segített nekik a helyi magyarok közül, mert tudták, hogy faxzokról van szó. Szóval ja, vannak itt is ilyen emberek, szerencsére a környezet szelektálja őket.

"-ha az országon kívül beteg lesz valaki (AKÁR: a mostani influenzákba már simán bele lehet halni gyógyszer nélkül egy-másfél hónap alatt)akkor azt hogyan tudja orvosolni az ember?"

Úgy, hogy odamész az orvoshoz, és elmondod, hogy mi a bajod, ő meg meggyógyít. :D

Minden országban van valamilyen egészségbiztosítás, amit kell fizetni, ahogy dolgozol, és ezért cserébe ellátnak, mint bárki mást.

Nagy-Britannia a kivétel, itt akkor is ingyen ellátnak, ha nem fizetsz TB-t, de jogod van az országban tartózkodni.

Bármi egyéb kérésed van, szívesen válaszolok.

2015. ápr. 25. 08:37
 2/2 A kérdező kommentje:
Most nem is tudom mit mondjak. Itt ahol élek senki nem válaszolna így nekem. Itt csak az aljaskodás és szemétkedés megy - velem szemben biztosan (szerintem azt akarják, hogy megdögöljek). Köszönöm szépen egyenlőre.
2015. ápr. 25. 08:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!