Gazdasági controller állásra pénzügyi szakügyintézőként megfelelő lennék?
"Szakirányú felsőfokú végzettség", ennyit írnak rá.
Szerintem megfelelő lenne, mert ilyesmit tanultunk.
Ha jol sejtem neked ez valami OKJ? Szóval nem felsőfokú végzettség, pedig azt kérnek.
Amugy probald meg, mit veszíthetsz?!
OKJ, de felsőfokú, nem középfokú.
Ahol diplomát vagy magasabbat kér, ott úgy fogalmaz, hogy "szakirányú főiskolai végzettség".
Vajon mennyit kereshet?
Vállalkozás hirdeti
szerintem meg nem.
Én kontroller vagyok.
Bankszférában, de előtte termelési területen dolgoztam.
Minden egyes kontroller és/vagy elemző kollegám közgazdasági/pénzügyi diplomás, angolul magas szinten, munkavégzéshez is kommunikálni tudó szakember.
Vagy pénzügyi vonalon, akkor is a meglévő végzettsége mellett még legalább tapasztalt mérlegképes könyvelő, adószakértő, esetleg még könyvvizsgáló végzettsége ÉS tapasztalata is van, ha inkább elemzési terület, akkor adatbányászatban jó (oracle BI meg ilyenek).
A VALÓBAN kontrolleri pozíciók komolyabbak, bár az is igaz, hogy sok KKV-nál a gazdasági ügyintézőt is szeretik elnevezni ilyen módon.
Kérdés, hogy mekkora a cég, mi a profilja, mi a pontos munkakör, de kevés a valószínűsége, hogy rád esne a választás, ha egyébként közgazdász is jelentkezik rá. Ha jól beszélsz nyelvet, akkor viszont növeled az esélyeidet is.
Bocsánat, ha nem volt túl lelkesítő a válaszom, de ezt tapasztalom.
...fizetés: ez is nagy szórást mutat és gazdasági szektortól, cégmérettől függ.
Nálunk 500+-nál kezdődik a 2-3 éves tapasztalattal bíró kollega is, de nyilván pénzügyi szektor és magasabb szintű végezttség, tapasztalat és élő nyelvtudás az alap.
Termelőknél is 300+, legalábbis a környezetemben ezt látom.
Középfokú végzettséggel, inkább gazdasági ügyintéző jellegű munkakörnél nálunk (pü szektor) is max. 250 e bruttó, kkv-nál ennél is kevesebb, reálisan 180-220 között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!