Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egy munkahelynek nem kéne...

Egy munkahelynek nem kéne büszkének lennie egy dolgozójára akinek könyve jelenik meg ünnepélyes keretek között – még ha a kötet nem is kötődik semmiben a munkahelyhez?

Figyelt kérdés

Képzeljünk el egy céget, mezei nagyker, ahol dolgozik egy mezei melós. Egyszerű raktári munkás, betanított munka, minimálbéres fizu, szóval nem egy nagy szám hely. De a mi raktári melósunk mellette könyvön dolgozik, mégpedig történelmi témájú könyvön, és meg is jelenik. A legnagyobb hazai bp-i könyvesboltban lesz az ünnepélyes megjelenése ismertetése kötetnek.

A dolgozó nyilván szeretne ott lenni könyvének megjelenésén (hát ki gondolta volna).

Hát szabadnapot kér a munkahelyen. A munkahely (ez már csak ilyen hely) részletes indoklást kér. Hogy mi közük hozzá? Hát semmi, de ez itt így szokás. Nem ám úgy megy az, hogy a dolgozó a saját szabijával rendelkezik ahogy a jogszabályban áll és elmegy szabira. Nem. Itt kérem szigor van. Itt kérem egy napra se lehet csak úgy elmenni. Indokolni, alátámasztani és majd az atyaúristen (a főnök ) kegyeskedik dönteni. És ha úgy dönt hogy nem, akkor nem. És neki persze indokolnia nem kell.

Na hát a döntés: nem. Hát csak nem gondolja az a dolgozó, hogy firkálgat minden hülyeséget (egy történelmi könyvet) és még szabit is kér hogy megjelenik a könyve! Dolgozzon, ne firkálgasson meg ünnepeltesse magát!

Hát kérem ilyenre nem adunk szabit.

A dolgozónk mit tehet? Elmegy betegállományra? Hát kilóg a lóláb enyhén szólva, és sanszos hogy utána be se kéne menni többet.

Egy munkahelynek nem kéne büszkének lennie a dolgozójára ilyen esetben?

2015. ápr. 11. 10:09
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
27%

Valóban nincs rendjén, hogy a mezei munkavállalónak szinte csak kötelessége van, jogairól pedig le kell mondjon a hosszabb távú munka reményében. Az is sincs jól, hogy a dolgozónak nem pihenhet akkor, amikor neki arra szüksége van, a munkáját el nem ismerik, csak letolást kap, a kapcsolatok személytelenek. Egy jó vezetés tudja, hogy a dolgozói akkor teljesítenek jobban, ha komfortosan érzik magukat, de hosszútávon ők sem tudnak gondolkodni.

DE egyet értek az előttem hozzászólókkal, a stílusod nem túl megnyerő, és mivel ők vannak a kedvező pozícióban, így bármit teszel, te fogod húzni a rövidebbet.

A könyvedhez annyit tennék hozzá, hogy egy jó történelmi könyv alapos kutatómunkán alapszik, valamint fontos szempont a nyelvezet és a stílus is.

2015. ápr. 11. 13:49
 12/19 A kérdező kommentje:

Így van. És ha az Európa bevállalt engem az első könyves valakit, hát az önmagában is kitüntetés nemde?

Ja és azoknak akik szerint a szabival a cég rendelkezik: nem, nem igaz.

Ha és amennyiben a dolgozó előre jelzi stb akkor azt ki KELL ADNI.

"egy jó történelmi könyv alapos kutatómunkán alapszik, valamint fontos szempont a nyelvezet és a stílus is."

2015. ápr. 11. 15:08
 13/19 anonim ***** válasza:
93%
Áruld már el, HOGYAN írtál könyvet, ha sem fogalmazni nem tudsz, sem helyesen írni!?!?!?!
2015. ápr. 11. 17:25
 14/19 A kérdező kommentje:
Vedd meg a könyvet és rájössz.
2015. ápr. 11. 19:33
 15/19 anonim ***** válasza:
Isten őrizz!!!!!
2015. ápr. 11. 19:40
 16/19 A kérdező kommentje:

Ja és felmentem az index jogi fórumára én konkrétan HÜLYESÉGET írtak itt.

A szabi kiadása nem kérdés meg tetszik kiadom nem tetszik nem adom téma.

A szabim egy részével én rendelkezem és ki KELL adni ha kérem, a dolgozónak pedig semmivel se kell indokolnia hogy miért pont most stb. Kéri van még ki kell adni kész.

Elvileg.

2015. ápr. 11. 19:42
 17/19 anonim ***** válasza:
31%

Ez eddigi válaszadók írták a kérdezőről, hogy "hőzöngő" Ellenben nem olvasták el, ők mit is írtak...

Más szemében a szálka, sajátban a gerenda...

Magyarország tipikus kis lakói.

hányinger.

2015. ápr. 14. 09:16
 18/19 anonim ***** válasza:
írtam, hogy feltétele van annak, hogy kérésed szerint kiadja... mégpedig az, hogy legalább 15 nappal korábban be kell jelentened. HA ez nincs meg, nem köteles kiadni. Ez a törvény. Pont.
2015. ápr. 14. 10:51
 19/19 A kérdező kommentje:

Szerinted én nem tudom elolvasni a jogszabályt?

A kötelezettségnek eleget tettem ahogy írásban áll. És mi van akkor? Semmi. Akkor se adják ki.

Jogszabályban rögzítve van hogy KÖTELES kiadni. És akkor se adja ki hanem szarik a fejemre, ha meg elkezdem neki magyarázni hogy jogszabály még ki is rúg.

Mi marad akkor? Betegállomány. Persze ekkor is ki leszek rúgva.

Nesze neked jogállam.

Mihez van joga egy dolgozónak ezek szerint? Hogy befogja a pofáját és dolgozzon. És mihez van joga egy munkáltatónak? Amihez csak akarja.

!!!!

De jure és de facto így mondják ugye?

"írtam, hogy feltétele van annak, hogy kérésed szerint kiadja... mégpedig az, hogy legalább 15 nappal korábban be kell jelentened. HA ez nincs meg, nem köteles kiadni. Ez a törvény. Pont."

2015. ápr. 14. 11:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!