Akik termékgyártó helyeken dolgoznak (Coca-Cola, BiotechUSA, Scitec, Pick stb), azok kapnak kedvezményt is a termékekre?
a nagykerár az ha jól tudom árrés nélküli ár ugye?
Csak mert 5-10%-ot mezei vásárló is kap. (a fogyasztói árból természetesen).
nem tudom mennyire vagy kereskedő...
van egy hely pl ahol veszel valamit 80 ezer felett és a nettóból 20% kedvezményt kapsz, amire pakolsz 10% hasznot és akkor jó áron árulsz (ez egy viszonylag drága nagyker)
nem vagyok kereskedő de tanultam kereskedelmet.
azaz tudom mi az a haszonkulcs elábé árrés.
Csak ugye a nagykereskedelmi ár az az elábé. amire megy az áfa+az árrés.
általában, informatikában ez nem egy nagy kulcs. Mivel dolgoztm egy ilyen helyen ezért tudom, hogy nagykerből vásárolva alig van rajta haszon 1000-2000 ft olyan 10.000 feletti árú terméken.
De ugye mivel pl. a Biotechnél a gyártó egyben az üzleti eladó is, ezért ilyen esetben nagyobb lehet a kedvezmény.
Hát egyébként nem tudom, régen dolgoztam informatikai cégnél, ahol eszközök eladását/beszerzését is csináltuk, nem úgy nézett ki a dolog, amin húde nagyot lehetett kaszálni.
Ha végárú termékről (pl 50.000ft) leveszük az ÁFÁ-t, vagyis a nettó árát nézzük, abból olyan 1500-2000 ft-al olcsóbban szereztük be a dolgokat, azaz 2000-t kaszáltunk rajta.
Nagykertől venni így drága, sokkal jobban jártunk volna, ha az adott márka gyártóival szerződtünk volna le
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!