Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nem felháborító, hogy a...

Nem felháborító, hogy a fogorvosok mennyi pénzt elkérnek egy félórás munkáért?

Figyelt kérdés
elhiszem, hogy nehéz az egyetem meg minden, de hát azért túlzás. Más egy egész nap kell dolgozzon, hogy kapjon annyit amennyit egy fogorvos fél órai munkával. Egy egyszerű vizsgálatot se csinálnak ha már az ember elmúlt 18. Egyszerűen felháborodtam.
2010. febr. 17. 21:26
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
73%
Hàt, Te még ne is panaszkodj, lassan a végén vagyok a honapok ota tarto fogàszati kezeléseimnek, most jon két keràmiakorona két orlofogamra...510!! euro lesz darabja, azaz kb 290 ezer lesz a ketto ( és ez csak a két fog, minden màs koltség nélkul)...Es ez a legolcsobb fogorvos ahovà jàrok, olyan mint otthon az sztk-szint..
2010. febr. 18. 09:07
 12/21 anonim ***** válasza:
50%

Számla ide vagy oda, havonta küldenek jelentést a betegellátásról (a körzetükbe tartozókról biztos).

Nem azért, én is magán fogorvoshoz járok, egy tömés 3-5e között van (fényre kötő). Aki 14e ft-ot fizet egy tömésért meg is érdemli. Akinek drága a magán, mehet sztk alapon ingyen, akkor mi a gond?

Én nem megyek sztk-ba, mert sosem láttak el rendesen és megtehetem, hogy kifizetem a magánorvos árát, persze nem ész nélkül.

Plusz én sem dolgozok ingyen, elvárom, hogy megfizessék (jól) a munkámat, hát megfizetem másokét is.

Lehet lepontozni, de én így gondolom.

2010. febr. 18. 15:11
 13/21 A kérdező kommentje:

hát aki azt szajkózza, hogy drága fenntartani a rendelőt, meg mittudomén milyen sokba kerülnek a cuccai akkor magyarázza meg nekem, hogy miért van egyre több fogorvos? Egy kis városban élek, de majdnem minden sarkon van egy fogorvosi rendelő.

Na meg azt ne mesélje nekem az illető, hogy 5000-ből csak 400 forint kerül a zsebükbe.

2010. febr. 18. 15:17
 14/21 anonim ***** válasza:
55%
Miért nem mész az SZTK-ba hőzöngés helyett?
2010. febr. 18. 15:29
 15/21 anonim ***** válasza:
38%

"Na meg azt ne mesélje nekem az illető, hogy 5000-ből csak 400 forint kerül a zsebükbe."

Tudod mit, menj el te is fogorvosnak! Vagy járj az SZTK-ba...

2010. febr. 18. 17:16
 16/21 anonim ***** válasza:
Picim, orvos és orvos között is vannak különbségek, van, aki hivatásból választja, és az jó is, és van, akinek ez is csak egy munka. De egy cégérből ezt nem lehet megállapítani. Lehet, hogy 10 fogorvosból csak 1-2 az, akinek ez hivatása, a többi hentes. Én sajnos a saját bőrömön - fogsoromon - tapasztaltam meg. Tudod, hány fogorvost végigjártam, mire találtam egy normális fogászatot, ahol a beteg ember és nem csak egy darab pénztárca? 24 éves koromig FÉLTEM elmenni fogászatra (most vagyok 25).
2010. febr. 18. 21:29
 17/21 A kérdező kommentje:
boccs de nem vagyok a picid...
2010. febr. 19. 13:20
 18/21 anonim válasza:
100%

23:12-essel egyetértek!

Nekem is egy sztk-s nő tette tökre a fogaimat, hiába volt ingyen... ő tényleg csak a pénzért fogorvos.

most viszont egy magán orvoshoz járok. drágának drága, de nem bánom, mert nagyon szépen dolgozik, kedves, mesél, beszélget velem, mondja mit csinál, kedves az asszisztense, stb. sosem féltem a fogorvosnál, de nála még a félelem legkisebb szikrája is eltűnik. azt meg őszintén leszarom, hogy ad e számlát, meg hogy mennyit adózik belőle. csak normálisan csinálja meg. eleget tanult, hogy ilyen elismer fogorvos lett. Nemhiába ismerik ennyien. ő is a 0-ról kezdte, nem volt "betegköre" gondolom egyből egyetem után. csak mivel nagyon jól dolgozik, kialakult. szerintem a 30km-es körzetében elég sokan ismerik.

2010. febr. 19. 13:57
 19/21 anonim ***** válasza:
72%
15:11 - Én Budapesten fizetek 10-14ezer között egy tömésért, te valószínűleg máshol laksz, ahol kevesebbet is megéri elkérni az orvosnak. Szóval szerintem nem kell itt drágállni ezt a pénzt, mert kapásból pl. a helyiségbérlések eltérő áron vannak, és az árban az is benne van. Kicsit hasonlított a megjegyzésed nagyanyám véleményére, aki 6 órás vonat útra lakik tőlünk, és persze náluk csak 600Ft-ot kér a fodrász ugyanazért, amiért itt Pesten egy fodrász 3-4000-et, és nagyanyám azt mondogatja anyunak (aki a lánya), hogy utazzon el oda fodrászhoz - na igen, csak amit megspórolna a fodrászon, azt ráfizeti az útra... Szóval valahogy így lehet ez a fogászat is, amit megspórolnék vele, hogy oda jussak, azt ráfizetném az útra, szóval ugyanott vagyok.
2010. febr. 19. 20:30
 20/21 anonim ***** válasza:

Hát a párom fogorvosi asszisztens. Többet keresett még akkor, amikor önkormányzati volt a rendelő. Mióta maszekok, azóta 13. havi: lófsz, kafetéria: lófsz, ha délutánosak, akkor néha jó későig bent vannak.

A doki meg habzsidőzsi, örökké utazgat és új Audival jár.

2010. márc. 7. 08:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!