Adminisztratív állás követelśkezelőnél?
Követeléskezelő cégnél dolgozom, elemző vagyok.
Nagy butaság az, hogy az átlagos irodai követeléskezelő tönkreteszi az emberek éltetét.
Itt a kb. 300 kollega nem is nagyon ügyfelezik (az ügyfélszolgálati munkatárs az más munkakör, de ők is kb. olyanok, mnt a banki ügyintéző- az sem teszi tönkre senki életét, ha valaki bemegy a túlhívott folyószámlájával kapcsolatos ügyet intézni stb.)
Általában számítógépes rendszerben dolgoznak, automatikus leveleket küldenek ki, adatokat egyeztetnek, tartozásmegszüntetőt stb. állítanak ki.
A leveleket persze automatikusan rajta van a telefonszámuk, ha az adós az ügykezelővel szeretne beszélni, de itt nincs szó semmiféle call centeres fenyegetésről- betelefonál az adós, hogy nem érti, hogy miért ennyivel tartozik, miért ennyi a havi részlete, miért nem jó a lakcíme, milyen ügy ez stb.
Sőt inkább segítenek: a többszázezres, milliós tartozásra lehet részletfizetési megállapodást kötni, azt mondják el, hogy mi a menete, hogyan, mi kell hozzá, mit tud vállalni stb.
Semmivel sem másabb vagy rosszabb munka ez, mint a bankfióki ügyintézőjé.
Itt nálunk világos, objektív teljesítményértékelési rendszer van nekik, kapnak az alapbérük mellett ösztönzőket is (pl. ha kötnek részletfizetésit és az adós x havi részletet befizet akkor Y forintot stb.)
Általában nálunk végzett jogászok dolgoznak ilyen munkakörökben (főleg a fedezetes ügyekben vagy a vállalati ügyekben- ott érteni kell a behajtás, végrehajtás jogi részét is, adott esetben bíróságra készítenek össze anyagokat stb.)
Ne keverd a panaszkezeléssel és az önbíráskodással :)
Tudom, a médiában ezt előszeretettel teszik, de az ilyen cégek működését is a volt pszáf /mnb felügyeli, van a működésre is jogszabály- azért inkább ezekkel legyél tisztába, mert ez lenne alapvető!
(pl. különbség a behajtás és a végrehajtás között stb.)
ha kell az állás semmivel sem jobb vagy rosszabb, mint egy építőipíri cég adminisztrátorának, aki meg az alvállalkozókkal/beszállítókkal van kapcsolatban- vagy akkor itt is lehet mondani, hogy a fővállalkozó alkalmazottjaként te közreműködsz mások tönkretételében, ha a fővállalkozó nem fizetni ki az alvállalkozót?
Ez annyira szubjektív és alaptalan hozzáállás, hogy jellemezni sem tudom.
Ebből látszik, hogy nem nagyon van fogalmad arról a tevékenységről, amelyet az ilyen cégek végeznek.
(arról nem beszélve, hogy a többség az anyabank egy leányvállalata, így kb. ugyanaz a policy, küldetés, cafeteria, etikai kódex stb.)
"call centeres fenyegetésről" igen egyszer voltam ilyennél, telefonos követeléskezelő címen. Majdnem elsírtam magam pedig férfi vagyok.
Ahová mennék egy kis cég, valami önálló végrehajtó vagy mi, 2 embert keres, nemsok infót osztottak meg, így ezért is kérdeztem itt. De jó látni, hogy humánusabb megoldás is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!