Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Adminisztratív állás követelśk...

Adminisztratív állás követelśkezelőnél?

Figyelt kérdés
lenne egy hely, ahová adminisztrátort keresnek, egy követeléskezelőhöz. Előnye hogy közel van, és ebben a munkakörben keresek, de tudom milyen ha tartozol és behajtják, így érzékenyen érint maga a szó hallata. Most mennék interjúra, de gondolkodnom kell. Nem szívesen vennék részt mások életének tönkretételében. Valaki, aki ebben a posztban dolgozik, tapasztalatok?
2015. márc. 27. 12:02
 1/4 anonim ***** válasza:

Követeléskezelő cégnél dolgozom, elemző vagyok.

Nagy butaság az, hogy az átlagos irodai követeléskezelő tönkreteszi az emberek éltetét.

Itt a kb. 300 kollega nem is nagyon ügyfelezik (az ügyfélszolgálati munkatárs az más munkakör, de ők is kb. olyanok, mnt a banki ügyintéző- az sem teszi tönkre senki életét, ha valaki bemegy a túlhívott folyószámlájával kapcsolatos ügyet intézni stb.)

Általában számítógépes rendszerben dolgoznak, automatikus leveleket küldenek ki, adatokat egyeztetnek, tartozásmegszüntetőt stb. állítanak ki.

A leveleket persze automatikusan rajta van a telefonszámuk, ha az adós az ügykezelővel szeretne beszélni, de itt nincs szó semmiféle call centeres fenyegetésről- betelefonál az adós, hogy nem érti, hogy miért ennyivel tartozik, miért ennyi a havi részlete, miért nem jó a lakcíme, milyen ügy ez stb.

Sőt inkább segítenek: a többszázezres, milliós tartozásra lehet részletfizetési megállapodást kötni, azt mondják el, hogy mi a menete, hogyan, mi kell hozzá, mit tud vállalni stb.

Semmivel sem másabb vagy rosszabb munka ez, mint a bankfióki ügyintézőjé.

Itt nálunk világos, objektív teljesítményértékelési rendszer van nekik, kapnak az alapbérük mellett ösztönzőket is (pl. ha kötnek részletfizetésit és az adós x havi részletet befizet akkor Y forintot stb.)

Általában nálunk végzett jogászok dolgoznak ilyen munkakörökben (főleg a fedezetes ügyekben vagy a vállalati ügyekben- ott érteni kell a behajtás, végrehajtás jogi részét is, adott esetben bíróságra készítenek össze anyagokat stb.)

Ne keverd a panaszkezeléssel és az önbíráskodással :)

Tudom, a médiában ezt előszeretettel teszik, de az ilyen cégek működését is a volt pszáf /mnb felügyeli, van a működésre is jogszabály- azért inkább ezekkel legyél tisztába, mert ez lenne alapvető!

(pl. különbség a behajtás és a végrehajtás között stb.)

ha kell az állás semmivel sem jobb vagy rosszabb, mint egy építőipíri cég adminisztrátorának, aki meg az alvállalkozókkal/beszállítókkal van kapcsolatban- vagy akkor itt is lehet mondani, hogy a fővállalkozó alkalmazottjaként te közreműködsz mások tönkretételében, ha a fővállalkozó nem fizetni ki az alvállalkozót?

Ez annyira szubjektív és alaptalan hozzáállás, hogy jellemezni sem tudom.

Ebből látszik, hogy nem nagyon van fogalmad arról a tevékenységről, amelyet az ilyen cégek végeznek.

(arról nem beszélve, hogy a többség az anyabank egy leányvállalata, így kb. ugyanaz a policy, küldetés, cafeteria, etikai kódex stb.)

2015. márc. 27. 12:51
 2/4 A kérdező kommentje:

"call centeres fenyegetésről" igen egyszer voltam ilyennél, telefonos követeléskezelő címen. Majdnem elsírtam magam pedig férfi vagyok.

Ahová mennék egy kis cég, valami önálló végrehajtó vagy mi, 2 embert keres, nemsok infót osztottak meg, így ezért is kérdeztem itt. De jó látni, hogy humánusabb megoldás is van.

2015. márc. 27. 13:22
 3/4 anonim ***** válasza:
Én elvállalnám. Mi a fontosabb számodra az érzelmeid, vagy hogy legyen végre pénzed kajára, és rezsire? Van amikor az érzelmeket el kell dobni. Férfi vagy, bocsi, de általában ez utóbbi nagyon könnyű nektek. Vedd fel a fapofát és menj az interjúra. Ne a múlton rágódj, hanem a jövőbe nézz!
2015. márc. 27. 13:53
 4/4 A kérdező kommentje:
Tipikus női duma, bocsi. Képzeld a férfiaknak is vannak érzéseik. Egy férfi nem sírhat? Nem érezhet semmit és nem fejezheti ki? Ugyan úgy vérzik, lélegzik mint te. Nehogy már fojtsa el érzéseit és éljen stresszben.
2015. márc. 27. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!