Eredeti szakmámból váltani kényszerülök?
Eredeti szakmámból (amiben egyébként több év gyakorlatom van, nem egy lusta, naplopó, eddig semmit nem tevő ember vagyok), váltani kényszerülök, illetve szeretnék is. Akárhova próbáltam eddig bekerülni, mindenhol kifogásuk volt, hogy nincs gyakorlatom, és ők aztán nem fognak még 1 napot se arra szánni, hogy betanítsanak. Megvan kezem, lábam, szorgalmam. Okos ötletet tudnátok adni, hogy mit tegyek?? Gyakorlatom nincs más területen, gyakorlat nélkül nem vesznek fel, de ha meg nem vesznek fel, honnan lenne gyakorlatom?
Én soha nem voltam az önéletrajzi hazudozás híve, de kezdem azt hinni, hogy aki hazudja az önéletrajzát, az jár jól. És hogy mire föl gondolom, hogy betaníthatnának? Arra föl, hogy sok ismerősöm pár éve még úgy kapott állást, hogy gyakorlat nélkül betanították.
Csak az a baj, hogy ebből nem tudom kifizetni a számlákat.
De azért köszi, hogy humorral próbáltad oldani a dolgot:-)
"Kérlek csak a magad nevében beszélj. Vagyunk páran akik őszintén írják. Legalábbis addig mindenképp amíg így is működik. :-)"
Nem a magam nevében beszélek, hanem az általam megtekintett önéletrajzok 90%-a alapján. Szerencsére nem vagyok rászorulva, hogy önéletrajzot írjak, de a toborzási folyamatot ismerve nem tudok ítélkezni azok felett, akik kis mértékben csúsztatnak. Természetesen nem arról van szó, hogy írjunk bele meg nem szerzett képesítést, nyelvtudást, stb. Az ilyesmi úgyis kiderül, az ember csak a saját idejét pazarolja vele.
Sajnos ezért olyan nagy úr az ismerettség. :( Ha van valahol kapcsolatod. A legtöbb embernek ugyanez a baja, hogy kitanultak valamit, de nincs tapasztalat. Ami pedig hogyan legyen, ha nem veszik fel őket sehova.
Próbálj csúsztatni az önéletrajzodban, beírni pár referenciát, de ha utánanéznek, akkor gond van sajnos. :(
Szóval úgy próbálsz váltani, hogy más vgzetrséged sincs.? Úgy nem fog menni. Max ha mosogató,k jelentkezel.
nekem vendéglátós végzettségem van( szakma is, érettségi is), abban dolgoztam mindig. Amikor váltani akartam, nem találtam mást, csak biztosítási ügynök, meg telefonos adománygyűjtő.
hát ezekből nem kértem.
most, hogy gyeden vagyok, elvégeztem egy tb és bérügyintéző tanfolyamot, de így is nehéz munkát találni, hogy bizonyítvány van a kezemben.
kitartás, azt tanácsolom, és ha nincs más, maradj a régi szakmádban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!