Adott 1 állásajánlat, benne ez szerepel "nemzetbiztonsági ellenőrzés lefolytatása. " Ez gyak. Mit jelent?
Gondolom "C" típusú bevizsgálás. Mindenről kikérdeznek és a családtagjaid dolgait is bele kell írni.
Ki mit csinál, mennyi pénze van, hol laktok stb stb
Általában valahova kimennek és megkérdezik a szomszédot, hogy mit gondol rólatok.
Csak akkor javaslom, ha tényleg jó a meló. :)
Felejsd el azt a munkát, fent fogsz akadni. Részletes vagyonbevallás kell, amit aztán titkosszolgálati eszközökkel ellenőriznek is. Megbízható káderek kellenek a közigazgatásba, ami az ő ideáljuknak megfelel.
És ha az ellenőrzés folyamán előkerül egy korábbi törvénytelenség, ráadásul még meg is hurcolnak miatta.
Valamint átkutathatják a lakásod, azaz köteles vagy őket beengedni. És ha találnak nálad valamit, pl tört szoftver, stb akkor is megütöd a bokádat.
Én még nem estem át ilyenen, nem is akarok. Állami szférát nagy ívben elkerülöm, de pár ismerősömnek volt már szerencséje a procedúrához.
Két olyan munkám is volt, ahol C típusú átvilágítás volt (reptér és banki bizalmi állás). Én annyit érzékeltem, hogy aláírtam a papírt, hogy beleegyezek, aztán X idő múlva szóltak, hogy kész van.
Szerintem állami adatbázisokban néztek szét, nem tudok róla, hogy bárkivel beszéltek volna a környezetemben (családtagok, stb).
De, érdekli őket a fekete jövedelem. Meg hitelek, adósságok is. Egy ismerősöm ezért bukott el a munkahelyen belül egy külföldi kiküldetétst (ami sok pénzzel járt volna) mert hogy csóri szar anyagi helyzete és tartozása miatt feketén másodállásban dolgozott és emiatt addig szivatták, meg basztatták az ellenőrzésen, míg magától azt nem mondta, hogy hagyják békén, meggondolta, nem is akarja ezt az egészet. Nem normálisak amúgy, mert ezt kockázatnak értékelték, holott az pár hónap rendbehozta volna anyagilag úgy, hogy nem szorult volna ezekre a dolgokra. Helyette addig cseszegették, míg megmaradt itthon, ugyanott ugyanolyan szar helyzetben, tovább feketézve.
Amúgy tényleg minden és mindenki érdekli őket. Nekem még az aktuális párom NAGYSZÜLEIről is nyilatkozni kellett.
A zsarolhatóságtól szól, mert a titkosított dokumentumok jó okkal azok.
Tehát ha valakinek olyan van a múltjában (vagy a jelenében), amit nem szeretne ha kiderülne akkor azt nem vallja be a bizottságnak, de ha kiderül akkor alkalmatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!