Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egy munkahely hogyan vonhatja...

Egy munkahely hogyan vonhatja le azt a pénzt amit eleve oda sem ad? Vasárnapi boltzáras történet.

Figyelt kérdés

Biztonsági őr vagyok. Szerződésem szerint munkaidő H-P, heti 5 nap. Ehhez képest már a kezdetektől Vas is be kellett menni.

Tehát heti 6 napot mentem mindig is, soha egy fillér pluszt se kaptam emiatt.

Közölték ez van, ha nem jó, van ember a helyemre, szóval pofa be.

Most ugye vasárnapi boltzár van, szombatra van ember, nekem nem kell mennem vasárnap. Közölték, emiatt kevesebb a pénz, mert kevesebbet is dolgozom.

??? A szerződésem szerint heti 5 napért kapom a pénzt, azt a heti ötöt le is dolgozom. A plusz vasárnapot világéletben grátiszban ingyen dolgoztam le.

Hogyan vonhatják le tőlem azt a pénzt a plusz napért amit eleve soha nem is fizettek ki?

Ha valaki ezt érti mondja már el, hogy van ez!

2015. márc. 15. 14:32
 1/6 anonim ***** válasza:
Ugy lehet, hogy teged a kezdetektol hulyenek neznek, nemikepp joggal. Ha eddig elturted, hogy egy teljes napot, raadasul hetvegen, ingyen melozol, ezt is el fogod turni. Szerintem arra az 5 napra se voltal bejelentve, amire szerzodtettek.
2015. márc. 15. 14:55
 2/6 A kérdező kommentje:
Hát nem volt muszáj ám eltűrni! Mondhattam volna azt is hogy "kikérem magamnak stb". Csak akkor ott és abban a percben ajtón kívül lettem volna. Biztonsági őr vagyok = egy helyre 10 másikat beállítanak akár 5 perc alatt.
2015. márc. 15. 14:57
 3/6 anonim ***** válasza:

Sajnos a mai világban ez így van, hogy az embernek kell a munkahely, mert kell a pénz és sok minden megy fű alatt és ha egyiknek nem tetszik, van a helyére másik 5.

De ha valóban be vagy jelentve és ez így van, mehetsz munkaügyi bíróságra és feljelentheted a munkáltatódat.

2015. márc. 15. 14:57
 4/6 A kérdező kommentje:

Elvileg. Gyakorlatilag meg befogom a pofám mert ha én bíróságra mennék azonnal kirúgnának aztán utána hónapokig akár évekig is vergődhetnék a bíróságon mire talán (talán!) javamra szóló ítélet születne. És azzal is mire mennék? Addigra a cég 10x csődöt jelent jogutód nélkül megszűnik és egy kalap szart és az ítélet egy nemlétező céggel szemben.

Ezek az őrző védő cégek szeretnek "megszűnni" ha már sok per van ellenük.

Aztán ugyanaz a vezetőség ugyanott kicsit más névvel újrakezdi ugyanazt. De jogilag más cég.

És a perek már addigra értelmetlenek.

2015. márc. 15. 15:01
 5/6 anonim ***** válasza:
87%

Akkor a kérdés máris tárgytalan.

Te nem mész el, mert nincs más.

Kérdezni sem kérdezel rá, mert kirúgnak, és nincs más.

Fel se jelented őket, mert akkor csődöt jelentenek, csakis miattad és kirúgnak.

Már ne is haragudj, de birkákkal bármit meg lehet csinálni.

2015. márc. 15. 15:18
 6/6 A kérdező kommentje:

Szó sincs róla, hogy miattam jelentenének csődöt. Mint írtam, bevett gyakorlat hogy ha túl sok (zömében munkaügyi) per van ellenük akkor szoktak ezek a cégek csődöt jelenteni.

Mert a munkaügyön túl is van ám per. Pl. céges autó lízingelése aztán nem fizetése. Jön a per de ki ellen? A cég megszűnik.

És egyébként jól látod: ha bármit teszek ha csak kérdezni merek ki vagyok rúgva.

Azt is bírom amikor birkának neveznek.

Tessék márt megmondani kérem tisztelettel hogy kell NEM BIRKÁNAK lenni?

Hadd tudjam már én is!

hm?

Menjek oda a főnökhöz és mondjam azt hogy... mit is?

Mit mondjak? De feltétel hogy ne röpüljek 5 perc múlva!

Mondjam azt hogy fizesse ki a vasárnapot?

Mondjam azt hogy túlórát fizessen?

Hogy adja ki a szabit?

Hogy nem használom a saját mobilt céges ügyben csak ha fizetik a számlát?

Stb

Mondhatom ezeket, aztán másnap már egy új ember van a helyemen.

Könnyű ám más farkával a csalánt verni.

A mostani főnökömnek ez a legalább 10. cége ami őrző-védő.

Az előzőekkel mi lett? Hát csőd és jogutód nélküli megszűnés.

Csak egy érdekesség: az összes cégének a székhelye ugyanaz a cím! Hm. Nem érdekes?

Van több olyan cége ami még a nevében is majdnem ugyanaz.

X Kft majd 2 év múlva X 2005 Kft majd X 2010 Kft.

"mert akkor csődöt jelentenek, csakis miattad és kirúgnak. "

2015. márc. 15. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!