Mi a különbség a 'váltott műszak' és a 'több műszakos munkarend' között?
Van egyáltalán különbség?
Melyik mit jelent pontosan?
Szerintem a váltott műszak 1 hét délelőtt, 1 hét délután.
A több műszakos lehet 3 vagy 4, vagy folyamatos műszak.
Vagyis ha jól értem, akkor a váltott műszak az 2 műszak bizonyos időközönkénti váltásban (mondjuk hetente), a több műszak pedig 2-nél több (vagyis min. 3)?!
köszönöm!
Van hát, a váltott műszak az mindig is a 12 órázást jelentette.
Ami a kizsákmányolást illeti, vannak helyek, ahol csak folyamatos üzem képzelhető el, gondolom, a kizsákmányolást emlegető sem örülne, ha szombaton vágná el az ujját, de ápolónő csak hétköznap reggel nyolctól délután négyig lenne a kórházban. Vagy ha a részeg szomszéd Zsigulijával kiveri a villanyducot pénteken délután ötkor, és az áramszolgáltató meg hétfőn reggel áll neki helyreállítani (de délután abbahagyja, ha addig nem végzett).
Na, az viszont igaz, hogy a pótlékokat jól lecsökkentették.
Nem soroltam fel az összes olyan helyet, ahol például a technológia éppolyan uralkodó szempont, mert gondoltam, egyértelmű.
Én egyetlen egy olyan helyet nem látok az országban, ahol ne lenne értelme a több/váltott műszaknak, legyen az az ING Bank ügyfélszolgálata vagy a dunaújvárosi hármas kohó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!