Ennyire keresett a targoncás szakma?
Felkapott szakma ugyan, de 98% ban tapasztalt embereket keresnek akiknek van minimum 2 év tapasztalatuk. Én nekem is lassan 3 éve van targoncásom jogsival mindennel együtt, igaz vidéki vagyok de elég sok gyár, meg egyéb más munkahely van a környéken ahol elengedhetetlen a targonca és hiába jelentkeztem vagy 50 helyre, mindenhonnan elküldtek mivel nincs tapasztalatom, még az sem akart felvenni engem aki egyrészt nagy ismerőse a családnak, szinte család barát vagyunk, meg valamilyen szinten még rokonom is az illető, és ő is mondta hogy azért nem vesz fel mert nem emeltem még terhet vele, nem tudom még úgy kezelni és ott ugye nincs idő arra hogy a targoncát feleslegesen járassák hogy én gyakoroljak, és amikor jön az árú amit le kell pakolni vagy fel ha épp valaki elvisz egy raklap téglát akkor is ott pörögni kell és oda jobb egy olyan ember aki már lehúzott így legalább fél évet.
Jelenlegi munkahelyemen is egyszer ültem targoncára mivel hétvégéi munka volt és egy raklap alapanyagot kellett kihozni a raktárból és olyankor olyan dolgozókat fognak be akinek van végzettségük erre. Engem is az 50 jelentkező közül azért vettek fel kapásból mert közülük én voltam benne abba a 3 ba akiknek volt jogsijuk rá független attól hogy tapasztaltak vagyunk vagy nem, és nekik azért kellett ilyen ember mert időnként adódhat alkalom amikor targoncára kell üljön valaki, és ők mindig úgy rakják össze a műszakokat hogy az adott műszakba, mindegyik csoportba legalább 1 targoncás végzettséggel rendelkező emberük legyen ha arra kerülne a sor. De nekem mondták hogy ha sokat targoncázok és idővel látni fogják rajtam hogy érdekel a dolog és úgy adódna akkor beraknak raktárba. Persze ez nem jött össze mert mondták hogy ahhoz hogy bekerüljek sok sok tapasztalat kell meg rutin.
Persze vannak olyan cégek ahol kezdőket is elfogadnak de ez olyan ritka mint a fehér holló.
Igény van a targoncásokra, csak tapasztaltak kellenek elsősorban. Én időnként beszoktam próbálkozni ezzel, és volt hogy kamuztam, de sajnos kiderült, mert kérték az igazolást arról hogy dolgoztam 1 évet targoncás munkakörbe.
# 7
Neked van érettségid?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!