Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Bécsben meg lehet élni nettó...

Bécsben meg lehet élni nettó 1100 eurós fizetésből?

Figyelt kérdés
Kíváncsiságból nézegettem egy osztrák álláskereső-oldalon munkákat, és nagyon sok helyen (pl. eladói poszt) bruttó 1500 euró a havi bérezés, ami a helyi bruttó-nettó kalkulátor szerint 1100 euró. Szerintem ebből a pénzből nem lehet megélni Bécsben, hiszen a lakhatás bődületesen drága. Ti mit gondoltok erről?
2015. febr. 23. 08:25
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Hát szerintem nagyon-nagyon szűkösen...
2015. febr. 23. 09:01
 2/6 anonim ***** válasza:
76%

1. nem muszaj Becsben lakni, lehet bejarni kicsit messzebbrol, ahol mar olcsobbak a lakasok. Sot, Becs kb felora a hatartol, szoval akar Magyarorszagrol is megoldhato a bejaras.

2. ha nem egyedul vagy, hanem van egy parod, akkor mindjart kettotoknek kell 2200-bol megelni, azt meg mar konnyebb megoldani.

2015. febr. 23. 09:29
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Biztos sokkal jobb Budapesten élni bolti eladóként 70-80 ezer HUFból. A 40-50 ezres szobaárakkal. Ha állást tudtál nézni albérletet miért nem tudsz?

Szobát bérelve biztosan ki tudsz jönni ennyi pénzből. Bécsben nem vagyok járatos, de ha utánanézel 500 körül indulnak a kis lakások. Ez 5 perc keresgetés után realizálható. A maradékból meg lehet "nyomorogni". Ételre biztosan futni fogja. Aki szerint meg ez szar életszínvonal az éljen Budapesten bolti eladóként és béreljen 50 ezres kis lakást egyedül, ami rezsivel el is viszi az egész fizetését.

Én egy kisebb városban élek, itt akad lakás 400 körül is, patkánylyukak olcsóbban is. Itt fenn tudsz tartani nettó 1100 euróból egy kis lakást egyedül. Én nem szeretem hirdetni hogy Nyugaton minden faszább, de tény hogy az egyszerű melós jobban él mint otthon.

2015. febr. 23. 13:38
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Meglehet. legalábbis könnyebben, mint Budapesten a 80-90 ezer nettóból. 1100 € nettóból 450-500 €-ért kapsz kicsi garzont, 200-220 €-ból bevásárolsz, tömegközlekedési bérlet havi 31 €, szórakozásra egy 100-250 € elég. Tehát 800-900 €-t költesz el, a többit félreteheted vagy egyebekre költheted. Nyilván nem milliomosként élsz ennyiből, de megélsz,nagyobb lemondások nélkül. Budapesten 90-ből ezt hogy teszed meg?
2015. febr. 23. 16:14
 5/6 A kérdező kommentje:
Itthon egy bolti eladó valóban csak nettó 80-90 ezret keres? Megmondom őszintén, nem vagyok tisztában az itthoni fizetésekkel sem, mert még tanulok, eddig csak diákmunkán voltam.
2015. febr. 23. 16:38
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen, annyit keres. Üdv a való vilâgban!
2015. febr. 23. 16:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!