A fizetésed hány %-át mernéd/mered albérletre költeni?
Na elírtam, összesen 33% az albérlet, rezsivel együtt. Hozzávetőlegesen.
Első voltam.
Nagyban függ attól, hogy mennyi a fizetésem.
Ha 100e forint akkor "Muszájból" a felét is elkölteném elbérletre (rezsit beleértve), mert ez alatt nem találnék élhető lakást.
Ha 200e forint akkor már max. a 30%-át (tehát 65-70e körül), mert annyiból már igazán jó lakásokat lehet bérelni.
Ha pedig ennél is többet keresnék akkor értelem szerűen még alacsonyabb %-ot költenék, mert ha 3-400e-t keresnék akkor sem akarnék 150-200e forintot kifizetni lakásra..
Sokáig albiban laktunk, de meguntam. Állandóan "kiraktak" minket, pedig sosem volt zűr, mindent időben fizettünk, nem volt velünk sosem gond.
Csak a tulajoknál mindig közbejött valami. pl. bírósági végzés, vagyoni csőd (cége miatt felvett hitelt és a lakására), stb..
Így a megtakarításunkat beletettük egy lakásvásárlásba. Szerencsére csak 4,8m-t kellett felvennünk (2 LTP-k járt le tavaly, amit beleforgattunk) két éve, 5 év fix kamattal, 20 évre.
Most már csak 2,1m a tartozásunk, szerencsére.
A kezdeti törlesztésünk annyi volt, mintha egy albérletet vettem volna ki a külvárosi panelba (45e). Most már csak havonta 25e a törlesztőnk.
Nekünk jobban megérte a hitel, mint hogy albiról albira szenvedjünk és végül semmink se legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!