Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A fizetésed hány %-át mernéd/m...

A fizetésed hány %-át mernéd/mered albérletre költeni?

Figyelt kérdés

2015. febr. 20. 14:05
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Jelenleg a 33%-át költöm albérletre, 10% körül van a rezsi.
2015. febr. 20. 14:07
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Na elírtam, összesen 33% az albérlet, rezsivel együtt. Hozzávetőlegesen.

Első voltam.

2015. febr. 20. 14:08
 3/10 anonim ***** válasza:
63%
45e az albérlet. Nem függ a fizetéstől, így nincs is értelme százalékot számolni. Ha nő a fizetés az persze jó, akkor előbb lesz pénz sajátra.
2015. febr. 20. 14:14
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Nagyban függ attól, hogy mennyi a fizetésem.

Ha 100e forint akkor "Muszájból" a felét is elkölteném elbérletre (rezsit beleértve), mert ez alatt nem találnék élhető lakást.

Ha 200e forint akkor már max. a 30%-át (tehát 65-70e körül), mert annyiból már igazán jó lakásokat lehet bérelni.

Ha pedig ennél is többet keresnék akkor értelem szerűen még alacsonyabb %-ot költenék, mert ha 3-400e-t keresnék akkor sem akarnék 150-200e forintot kifizetni lakásra..

2015. febr. 20. 14:15
 5/10 anonim ***** válasza:
83%

Sokáig albiban laktunk, de meguntam. Állandóan "kiraktak" minket, pedig sosem volt zűr, mindent időben fizettünk, nem volt velünk sosem gond.

Csak a tulajoknál mindig közbejött valami. pl. bírósági végzés, vagyoni csőd (cége miatt felvett hitelt és a lakására), stb..

Így a megtakarításunkat beletettük egy lakásvásárlásba. Szerencsére csak 4,8m-t kellett felvennünk (2 LTP-k járt le tavaly, amit beleforgattunk) két éve, 5 év fix kamattal, 20 évre.

Most már csak 2,1m a tartozásunk, szerencsére.

A kezdeti törlesztésünk annyi volt, mintha egy albérletet vettem volna ki a külvárosi panelba (45e). Most már csak havonta 25e a törlesztőnk.

Nekünk jobban megérte a hitel, mint hogy albiról albira szenvedjünk és végül semmink se legyen.

2015. febr. 20. 15:13
 6/10 anonim ***** válasza:
Minél kevesebbet. Pénzt csak élményekre szeretek költeni, így a lakhatás sokadlagos, az autó meg százezredleges. Inkább lakom egy lyukban és veszek heti 2 könyvet meg megyek el Rómába.
2015. febr. 21. 10:10
 7/10 anonim ***** válasza:
Sajnos az albikat nem %-ra adják ki. Jelenleg közel 50%-a a fizetésemnek, de szeretnék annyit keresni, hogy lejjebb tornásszam legalább 35%-ra.
2015. febr. 21. 10:42
 8/10 A kérdező kommentje:
Miquel, tudom, hogy nem úgy adják ki őket, csak mostanában álltam neki albérleteket nézni, és nem voltam benne biztos, hogy x fizetés mellett mi az a felső határ, amit érdemes kiadni érte. 33% nekem elsőre soknak tűnt, de már látom, hogy nem az. Köszi a válaszokat.
2015. febr. 21. 11:56
 9/10 anonim ***** válasza:
Ja ez tényleg nagyban függ attól hogy mennyi a fizetésed, és elég hülyeség %-ban számolni. Összegekben kel, mennyi a fizetésed, mennyi a kiadásod, mennyit akarsz félretenni.
2015. febr. 21. 18:30
 10/10 anonim ***** válasza:
42%
Nem százalékot kell számolni, hanem keresni az igényeidnek megfelelő albérletet. Aztán ha a maradék pénzből nem jössz ki akkor vagy jobban fizető munka kell, vagy az igényekből kell leadni.
2015. febr. 22. 00:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!