Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek megéri tanárnak...

Szerintetek megéri tanárnak menni itthon?

Figyelt kérdés

Kiskorom óta az az álmom, hogy tanár legyek, most azonban, a nagy döntés (felvételi) előtt elbizonytalanodtam. Egyre inkább azt kezdem érezni, hogy hiába szeretnék tanítani, itthon egyszerűen nemhogy nem éri meg, de egyenesen taszító a szakma. A pedagógusok megbecsültsége nagyjából egyenlő a nullával, a közoktatást 2010 óta rohamtempóban építik le, mintha egyáltalán nem is lenne fontos. Mindemellett természetesen fontos része ennek a kérdéskörnek az anyagi megbecsültség is, hiszen nyílt titok, hogy aki tanárnak megy, ne számítson jó fizetésekre.

Jelenleg még első helyen van a felvételi sorrendemben az osztatlan tanári szak, de még egyszer lehet majd módosítani a listán és egyre bizonytalanabb vagyok. Szívem szerint az országból is elmennék, mert úgy érzem, hogy egyre tarthatatlanabb az itthoni helyzet.

2015. febr. 18. 15:44
 1/2 anonim ***** válasza:
21%
Tanari szak??! Inkabb vegezz egy komoly egyetemi szakot, aztan ha nem leszek eleg jo, hogy szakmakent uzd, elmehetsz tanarnak.
2015. febr. 18. 16:10
 2/2 anonim ***** válasza:
Nem! Egyre kevesebb gyerek születik! A tanárok túl vannak terhelve és egyre többet várnak el tőlük kevés fizetésért. Szüleim pedagógusok voltak. De már 2005-ben is sok volt amit elvártak tőlük, régen volt csak jó szakma a pedagógia, ma már szerintem nem éri meg. Nem úgy van már, mint 1960-1990 között, hogy befejezed az óráid és tipli haza. És a szünetekre is meg vannak terhelve statisztikákat kell írniuk, meg egyebek. Du.-ként is benn kell sokszor lenni. Kirándulások, én nem mennék tanárnak.
2015. febr. 18. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!